Κατηγορίες
αθλητικά

Άνετη νίκη για τον Φίλιππο Βέροιας στο χάντμπολ στην πρεμιέρα

filv-handball20150923Με το… δεξί ξεκίνησε το πρωτάθλημα ο Φίλιππος. Στο παιχνίδι της πρεμιέρας, επικράτησε του Φοίβου με 29-20.

Οι παίκτες του Κώστα Τούτση ήταν συνέχεια μπροστά στο σκορ, ξέφυγαν μετά το εικοσάλεπτο και στο δεύτερο μέρος ανέβασαν την διαφορά ακόμη ψηλότερα. Στο πρώτο μέρος, οι φίλαθλοι παρακολούθησαν ένα αμφίρροπο πρώτο εικοσάπελτο, στο οποίο ο Φίλιππος είχε μεν τον έλεγχο αλλά ο Φοίβος ήταν «κολλημένος» πάνω του. Μετά το 20’, οι Βεροιώτες… πάτησαν γκάζι και πολύ γρήγορα ξέφυγαν στο σκορ.

Ο Στέφανος Μιχαηλίδης με σουτ από τα έξι μέτρα έγραψε το 12-8 στο 25’ και ένα λεπτό αργότερα ο Δημήτρης Μπαντής με δυο εύστοχα πέναλτι σημείωσε το 14-8.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να συνέλθουν κόψουν το σερί του Φιλίππου, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 14-9 στο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός έπεσε και στο πρώτο τέταρτο ο Φίλιππος συντήρησε χωρίς δυσκολία μια διαφορά 4-5 γκολ. Στο 47’ ο Μιχαηλίδης με δύσκολη προσπάθεια σημείωσε το 20-14 και ανέβασε την διαφορά στα έξι τέρματα. Ακολούθησαν δυο γκολ του Μαστορογιάννη με προσωπικές ενέργειες και το σκορ στο 49’ διαμορφώθηκε σε 22-15. Εκεί ουσιαστικά ο Φίλιππος «κλείδωσε» την νίκη. Τα τελευταία λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα. Διαιτητές: Πατιός, Τσιάνας

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ- ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ 29-20 Τα πεντάλεπτα: 3-1, 4-3, 8-5, 10-8, 12-8, 14-9 (ημχ), 15-9, 17-12, 18-14, 22-15, 25-17, 29-20 ΦΙΛΙΠΠΟΣ (Κώστας Τούτσης): Κότσυφας, Κορωνάς, Ζλατάνος, Δεληγιάννης 1, Χαραλαμπίδης 1, Αρβανιτίδης 2, Αποστολίδης 1, Αλμπανίδης, Μιχαηλίδης 3, Δραγκόλας 2, Παντελίδης, Ανανιάδης 4, Μπαντής 7, Σανίκης 4, Μαστορογιάννης 4. ΦΟΙΒΟΣ (Ευθύμης Πιπελίδης): Μπέτζιος, Σαουλίδης 1, Χατζηαγαπίου, Πίτσιος 1, Μέτσης 7, Μπαλαμός 3, Τσίριακ 2, Βότσης, Σιμιτσής 1, Καβουσανάκης 2, Ντουλματζής, Πατσιάς, Παπαγεωργίου, Τσαμεσίδης 2, Χατζηβακαλέλης, Κορωνάς 1. Διαιτητές: Πατιός- Τσιάνας, Δίλεπτες: 9/9 – Πέναλτι: 6/7 -1/2

Δηλώσεις

Δίκαιη χαρακτήρισαν τη επικράτηση του Φιλίππου οι προπονητές των δυο ομάδων. Ο τεχνικός του Φοίβου Συκεών Ευθύμης Πιπελίδης σημείωσε: «Θα ήθελα να ευχηθώ στον Κώστα και την ομάδα του, να εκπληρωθούν οι προσδοκίες τους και να πάρουν το πρωτάθλημα. Παίζαμε με μια ανώτερη ομάδα αλλά πιστεύαμε ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω. Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου πιέσαμε, πήραμε μπάλες αλλά δεν βρήκαμε τον τρόπο να βάλουμε γκολ. Χάσαμε σουτ και από τα έξι και από τα εννέα μέτρα. Προσπαθήσαμε σε όλο τα δεύτερο ημίχρονο να πιέσουμε με εναλλαγές αμυνών. Καλό είναι να παίρνεις μπάλα αλλά πρέπει να έχεις και τον ψυχισμό να μεταφέρεις την μπάλα απέναντι και να σκοράρεις. Πιστεύω αν το παιχνίδι πήγαινε στα 2-3 γκολ, την πίεση θα την είχε ο Φίλιππος. Συγχαρητήρια στον Φίλιππο. Δίκαια κέρδισε».

Ο προπονητής του Φιλίππου Κώστας Τούτσης τόνισε: «Θα ήθελα κι εγώ να ευχηθώ στον Φοίβο και στον Ευθύμη να πετύχουν τους στόχους τους. Η κάθε πρεμιέρα βαραίνει το φαβορί και ξέραμε ότι σήμερα το φαβορί ήμασταν εμείς. Η πίεση αυτή

δεν φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο. Με τις εναλλαγές που έκανε ο συνάδελφος στην άμυνα και με την πίεση μας δημιούργησε ένα θέμα. Δεν είχαμε τις λύσεις που έπρεπε να έχουμε κάτω από αυτές τις συνθήκες για να διασπάσουμε την άμυνα του Φοίβου, χάσαμε και κάποια σουτ. Στην πορεία όμως βρήκαμε λύση. Σε συνδυασμό μάλιστα με το ότι η αντίπαλη ομάδα δεν μπορούσε να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε από την άμυνά της, μας επέτρεψε να βρούμε ρυθμό και να φτάσουμε σε μια δίκαιη νίκη».

Ο πλέι μέικερ του Φοίβου Αντώνης Μέτσης υπογράμμισε: «Καλή χρονιά σε όλη την Α1. Εύχομαι να γίνει ένα καλό πρωτάθλημα, καλύτερο από το προηγούμενο. Όλη την εβδομάδα δουλέψαμε πάνω στην ψυχολογία για να αντιμετωπίσουμε αυτό τον Φίλιππο. Το ρόστερ του Φιλίππου με το δικό μας έχει μεγάλη διαφορά αλλά εμείς δεν κοιτάξαμε ποιος είναι το φαβορί. Για 40 λεπτά τουλάχιστον ήμασταν μέσα στο παιχνίδι κι ας μην περάσαμε ποτέ μπροστά. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο, με τον τρόπο που παίξαμε και τα λάθη που κάναμε, ήταν βέβαιο ότι το παιχνίδι θα ξέφευγε και η διαφορά έφτασε τα 8-9 γκολ. Με πολύ προσπάθεια και πολύ δουλειά, θα προσπαθήσουμε να χτυπήσουμε όλες τις ομάδες παρά την διαφορά δυναμικότητας».

Ο ίντερ του Φιλίππου Διογένης Αποστολίδης υποστήριξε: «Να ευχηθώ καλή χρονιά. Σήμερα στην πρεμιέρα, παίζαμε με τον Φοίβο που πάντα παλεύει και δεν παρατάει κανένα παιχνίδι. Σε κάποιες στιγμές ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι και πιο αποτελεσματικοί σε αντίθεση με τον αντίπαλο και αυτό ήταν που μας έδωσε στο τέλος τη νίκη».