Κατηγορίες
εκδηλώσεις

“Ὡς σκιᾶς ὄναρ – Σαν ονείρου σκιά” στο Αρχ. Μουσείο Πέλλας στις 19 Σεπτεμβρίου

afisa-arxmouseiopellas20150919Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας σας προσκαλεί στο θεατρικό αναλόγιο «Ὡς σκιᾶς ὄναρ – Σαν ονείρου σκιά», που θα παρουσιαστεί το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015, ώρα 19.30, στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πέλλας. Την εκδήλωση προλογίζει η Προϊσταμένη της Εφορείας κ. Ελισάβετ Τσιγαρίδα.

Με κεντρικό θέμα την ξενιτιά, επτά ιστορικά πρόσωπα, άμε-σα σχετιζόμενα με τον Αλέξανδρο (η μητέρα του Ολυμπιάδα, η αδελφή του Κλεοπάτρα, η εταίρα Θαΐς, ο στρατηγός του Κοίνος, η ερωμένη του Βαρσίνη, η γυναίκα του Ρωξάνη και η τροφός του Λανίκη), έρχονται απ’ το παρελθόν και μας διηγούνται την ζωή τους αλλά και τη σχέση τους με τον Μακεδόνα βασιλιά και κοσμοκράτορα. Σκιές πια στον Άδη, θυμούνται τα περασμένα και θλίβονται για την τύχη τους, μα και για τον χαμό του μεγάλου στρατηλάτη που έφυγε τόσο νωρίς και χάθηκε σαν ονείρου σκιά…, πέρα, μακριά, στη Βαβυλώνα.

Το κείμενο και τη μουσική επιμέλεια έκανε ο αρχαιολόγος Νικόλαος Β. Παππάς και τη σκηνοθεσία ο γνωστός ηθοποιός Τάσος Παπαναστασίου.

Συντελεστές παράστασης:

Θεατρική ομάδα «Νεφελοκοκκυγία»

Λάμπρος Αποστόλου (Κοίνος), Αναστασία Δεμίρη (Ολυμπιάδα), Ελένη Μήττα (Θαΐς), Βάνα Παπαναρέτου (Βαρσίνη), Χριστίνα Χα-ρατσίδου (Ρωξάνη), Σόνια Χατζηχαρίστου (Κλεοπάτρα), Γωγώ Ψώνη (Λανίκη) και ο Τάσος Παπαναστασίου στην απαγγελία ποιημάτων.

Αφηγητής: Νικόλαος Παππάς

Μουσικοί: Σάκης Δερμιτζάκης (πιάνο), Κατερίνα Καλίτση (κιθάρα)

Διεύθυνση Φωνητικού Συνόλου «ΜέΜνηΑ: Σάκης Δερμιτζάκης

Φωνητικό σύνολο «ΜέΜνηΑ»: Δημήτρης Γκίμας, Τάσος Δαρδαγιαννόπουλος, Σοφοκλής Κάλτσιος, Στέλιος Κοτζαμάνης, Νατάσα Κύρου, Στέλλα Μωυσίδου, Νικόλαος Παππάς, Ράνια Πατσίλη.

Σκηνικά – Σχεδιασμός Αφίσας και Πρόσκλησης: Τερψιχόρη Ξανθοπούλου

Τεχνική Υποστήριξη: Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού και Ανάπτυξης (ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.) Δήμου Πέλλας.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.