Κατηγορίες
Ημαθία υγεία

Σύσκεψη για το Νοσοκομείο Ημαθίας παρουσία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

nosokomeiaΣύσκεψη για τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στις δυο μονάδες Βέροιας και Νάουσας του Νοσοκομείου Ημαθίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσως Καρασαρλίδου και Χρήστου Αντωνίου, του διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας (ΥΠΕ) κ. Κύρκου και της διοικήτριας του Νοσοκομείου κ. Μπούρτζου.

Στη διάρκεια της σύσκεψης τέθηκε το πρόβλημα με τις κενές θέσεις σε ιατρικό προσωπικό, που επηρεάζουν αρνητικά την εύρυθμη λειτουργία των κλινικών, καθώς και το θέμα του 9% για τις επιπρόσθετες εφημερίες.

Ειδικά για το θέμα της έλλειψης αναισθησιολόγου στη μονάδα Βέροιας, που επηρεάζει τη λειτουργία των χειρουργείων, ο κ. Κύρκος είπε ότι έγιναν κινήσεις ώστε να μετακινηθεί προσωρινά αναισθησιολόγος από το Νοσοκομείο Κατερίνης, καθώς και ένας από μονάδα της 4η ΥΠΕ.

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η πρόσληψη επικουρικών γιατρών, που θα καλύψουν τα κενά μέχρι την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Η τοποθέτησή τους αναμένεται να γίνει το προσεχές διάστημα. Γενικότερα για το θέμα των ελλείψεων σε γιατρούς αλλά και των εφημεριών θα υπάρξει συνάντηση με τον νέο υπουργό Υγείας κ. Ξανθό αμέσως μόλις αναλάβει τα καθήκοντά του.