Κατηγορίες
κοινωνία

Κάλεσμα Εθελοντών στις 9 Σεπτεμβρίου για την οργάνωση της εκδήλωσης της Λαμπαδηδρομία του ΠΟΣΕΑ

aimodosia 16-09-2015Όλοι οι εθελοντές του Δήμου Αλεξάνδρειας, καλούνται σε συνάντηση την Τετάρτη 09 Σεπτεμβρίου στις 6.00 το απόγευμα στο Δημαρχείο στην «Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου».

Όσοι επιθυμούν και μπορούν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον αγώνα δρόμου, θα πρέπει να προσέλθουν αυτή τη μέρα, προκειμένου να συζητήσουν τις αρμοδιότητες που θα αναλάβουν.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της 13ης Λαμπαδηδρομίας που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α) με τίτλο “Φλόγα της Αγάπης”.

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας υποδέχεται στην Αλεξάνδρεια την Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου κι ώρα 18:00μμ, τη φλόγα.

Στην συνέχεια θα ακολουθήσει  Λαμπαδηδρομία, με κονβόϊ από μοτοσικλετιστές, αθλητές, εθελοντές αιμοδότες, μαθητές και  δημότες επί των οδών Εθνικής Αντιστάσεως – Μακεδονομάχων – Μεγάλου Αλεξάνδρου – Δ. Βετσοπούλου – Αριστοτέλους και θα  καταλήξει στο Δημαρχείο όπου θα ακολουθήσει τελετή αφής της φλόγας  με τη συμμετοχή των εθελοντών αιμοδοτών, της Εθελοντικής Ομάδας του Δήμου και τη συνδρομή των Συλλόγων Αιμοδοτών Μελίκης, Τρικάλων και της ομάδας Εθελοντών Αιμοδοτών του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της Τοπικής Κοινότητας Λιανοβεργίου.

(Η “Φλόγα της Αγάπης” ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, μεταφέροντας το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, ως ύψιστη πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς στο συνάνθρωπό μας. Η λαμπαδηδρομία ξεκίνησε το Σάββατο, 1η Αυγούστου από την Κοζάνη και ολοκληρώνεται στις 25 Σεπτεμβρίου στη Λαμία.)

Την τελετή αφής θα ακολουθήσει εκδήλωση στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, που θα περιλαμβάνει τιμητική βράβευση εκπροσώπων των Τοπικών Συλλόγων που ασχολούνται χρόνια με την αιμοδοσία όπως και η ανάδειξη και βράβευση του “Αιμοδότη της Χρονιάς” του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Θα ακολουθήσει ομιλία της κυρίας Παπαϊορδάνου Χρύσας με θέμα την Εθελοντική αιμοδοσία.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά οι Χορωδίες του Δήμου “Αλεξανδρινές Φωνές” και “Μελισσάνθη” με μέρος του προγράμματος που παρουσίασαν στο 17ο διεθνές φεστιβάλ “Συναντήστε το Μότσαρτ” στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας  τον περασμένο Ιούλιο.

Σ’ αυτή την εκδήλωση αγάπης είναι όλοι ευπρόσδεκτοι, ατομικά ή ομαδικά (παιδιά, μαθητές, πρόσκοποι, σύλλογοι αθλητικοί και πολιτιστικοί κ.λ.π)

Παράλληλα, ο Δήμος Αλεξάνδρειας διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας από τις 9 το πρωί έως τις 13:00 το μεσημέρι.

Η συμμετοχή των Δημοτών κρίνεται σημαντική για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος

Πληροφορίες για τη δράση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της: www.posea.gr