Κατηγορίες
Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας

Επίσκεψη του πρώην αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ Δημ. Μάρδα στον Εμπορικό Σύλλογο Αλεξάνδρειας

mardas-emporikossyllogosΣήμερα, Δευτέρα 14/09/2015, ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Μάρδας Δημήτριος, επισκέφτηκε τα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας, στα πλαίσια της προγραμματισμένης επίσκεψης και περιοδείας του, σε περιοχές του Δήμου Αλεξάνδρειας, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Χρήστο Αντωνίου, Φρόσω Καρασαρλίδου και Γιώργο Ουρσουζίδη.

Το Δ.Σ. του Ε.Σ. Αλεξάνδρειας, έθεσε μείζονα ερωτήματα στον κ. Μάρδα, όπως:

– Kάρτες αλληλεγγύης και πώς να χρησιμοποιηθούν με το καλύτερο τρόπο.

– Ανάπτυξη και στήριξη του Αγροτικού Τομέα, ο οποίος είναι και η αρχή της οικονομίας στην περιοχή μας.

– Φορολογικές αλλαγές σε όλους τους τομείς, όπως επίσης και την ειδική μεταχείριση ορισμένων ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων σε Φ.Π.Α..

– Λαθρεμπόριο καυσίμων, τσιγάρων και ποτών.

– Μαύρη εργασία.

Επισημάνθηκε επίσης, ότι οι επιπτώσεις μέσα στο επόμενο εξάμηνο ίσως είναι πιο οδυνηρές μετά τις συνέπειες των Capital Controls κι έγινε έκκληση στους αρμόδιους Υπουργούς, να δώσουν λύσεις στα θέματα που ανέκυψαν. Συζητήθηκε το θέμα του μπλοκαρίσματος των αλληλόχρεων λογαριασμών, οι κατασχέσεις των ασφαλιστικών ταμείων και του δημοσίου από μπλοκαρισμένες οφειλές.

Τέλος, τονίστηκε ως επιβεβλημένη η παράταση πληρωμής των ρυθμισμένων φορολογικών και ασφαλιστικών (ΟΑΕΕ- ΙΚΑ) οφειλών, ώστε να καταστεί δυνατή η λειτουργία των επιχειρήσεων. Διαχωρισμός και αφαίρεση από την οφειλή , εισφορά- πρόστιμα – προσαυξήσεις, λόγω ιατροφαρμακευτικής (μη παρεχόμενης) περίθαλψης. Και απόδοση εισφορών στον ΟΑΕΕ, σύμφωνα με το εισόδημά μας.

* φωτογραφία: valtos-alexandreia