Κατηγορίες
ανακοινώσεις Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Δωρεάν διανομή 21 τόνων ροδάκινων την Τρίτη 15/9/2015 από την ΠΚΜ

RodakinaΔωρεάν διανομή ροδάκινων θα πραγματοποιήσει αύριο Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015 η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Αποθήκη 15 του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για 21 τόνους ροδάκινων, που θα διανεμηθούν σε Δήμους της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Η διανομή θα γίνει από τις 8.00’ ως τις 10.00’ το πρωί, ενώ θα την εποπτεύσουν στις 9 το πρωί ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και οι Αντιπεριφερειάρχες Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης Χάρης Αηδονόπουλος.

Η δράση διανομής ροδάκινων υλοποιείται στο πλαίσιο της εφαρμογής του Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1031/2014, που αφορά σε συμπληρωματικά έκτακτα μέτρα στήριξης στους παραγωγούς ορισμένων οπωροκηπευτικών και της κοινής υπουργικής απόφασης 3320/89565 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης.

Τη δράση έχουν αναλάβει να εκτελέσουν οι Κοινωνικές Συμπράξεις, που έχουν συσταθεί για τις ανάγκες του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ-FEAD), με την ενεργή συμμετοχή των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης «Δυτικό Τμήμα» θα παραλάβει τα προς διάθεση ροδάκινα, τα οποία θα είναι συσκευασμένα σε χάρτινα τελάρα και θα τα παραδώσει στους εταίρους του Δυτικού Τομέα.

Οι φορείς που θα παραλάβουν αυτές τις πρώτες ποσότητες ροδάκινων είναι οι Δήμοι: Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Βόλβης, Δέλτα, Λαγκαδά, Νεάπολης – Συκεών, Παύλου Μελά, Χαλκηδόνας και Ωραιοκάστρου και οι Μητροπόλεις Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως και Λαγκαδά.

Οι Δήμοι μετά την παραλαβή των ποσοτήτων θα διανείμουν τοπικά και αυθημερόν στους τελικούς αποδέκτες – δικαιούχους τα ροδάκινα.

Αποδέκτες είναι:

-Οι δικαιούχοι της κάρτας σίτισης της ανθρωπιστικής κρίσης.

-Τα Κοινωνικά Παντοπωλεία.

-Οι ωφελούμενοι του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής.

-Τα δημόσια σχολεία.

-Οι κατασκηνώσεις.

-Τα συσσίτια των Κοινωνικών Συμπράξεων.

Οι ωφελούμενοι πολίτες θα ενημερωθούν από τους Δήμους μέσω δελτίων τύπου για τα κατά τόπους σημεία διανομής, καθώς και για κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.