Κατηγορίες
κοινωνία τοπικά νέα υγεία

Δράσεις εθελοντών δοτών μυελού οστών σε συνεργασία με τις κοινότητες του Δήμου Νάουσας

mielos2Με αθρόα συμμετοχή νέων παιδιών γιορτάστηκε την περασμένη Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η παγκόσμια μέρα εθελοντή δότη μυελού των οστών. Πραγματοποιήθηκαν δύο εκδηλώσεις, στις αυλές του 1ου δημοτικού σχολείου Νάουσας και του 1ου δημοτικού σχολείου Κοπανού.

Ήταν μια πρωτοβουλία της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Νάουσας Σοφίας Καλπαξίδου και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Κοπανού Χρήστου Στογιάννη, που υλοποιήθηκε με την άψογη οργανωτική υποστήριξη και εμπειρία του Συλλόγου Αιμοδοτών Χαρίεσσας και τη βοήθεια δημοτικών και τοπικών συμβούλων.

Τα αποτελέσματα της δράσης ήταν πάρα πολύ θετικά, σε επίπεδο συμμετοχής και ενημέρωσης του κοινού, δεδομένου ότι ο εθελοντής δότης μυελού των οστών αρκεί απλώς να δώσει μόλις 25-30 γραμμάρια αίμα (χωρίς χειρουργεία και παρακεντήσεις όπως παλαιότερα), χαρίζοντας αυτόματα τη ζωή σε συμβατούς δότες.

mielos3

Στη διάρκεια των δύο εκδηλώσεων 428 άτομα εγγράφηκαν ως νέοι εθελοντές μυελού των οστών στον Σύλλογο Αιμοδοτών Χαρίεσσας, ο οποίος αριθμεί ήδη 1.500 μέλη στο σύνολο των 10.000 μελών πανελληνίως!