Κατηγορίες
κοινωνία

Αλεξάνδρεια: αίτημα για επανέναρξη δρομολογίου της ΤΡΕΝΟΣΕ

trenosetrenoΑίτημα από εργαζομένους, μαθητές, φοιτητές και κατοίκους για την επανέναρξη δρομολογίου του ΟΣΕ που διέρχεται από την Αλεξάνδρεια (στάση στην Αλεξάνδρεια στις 13:35, με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη) προωθείται από τους προαναφερόμενους τόσο προς τη Διοίκηση της ΤΡΕΝΟΣΕ όσο και προς το Δήμο Αλεξάνδρειας, ώστε με ενέργειές τους να επανακυκλοφορήσει το τρένο τη συγκεκριμένη ώρα.

Όπως αναφέρεται στο αίτημα, για το οποίο όπως σημειώνεται έχουν ήδη συγκεντρωθεί πάνω από 100 υπογραφές, η κατάργηση του συγκεκριμένου δρομολογίου (το οποίο ήταν προγραμματισμένο να «επανέλθει» στις 14/9) δημιουργεί προβλήματα, ενώ το αμέσως επόμενο δρομολόγιο είναι 5 ώρες μετά.

Δείτε το κείμενο του αιτήματος:

ΠΡΟΣ:

κ. Λύτρα Ιωάννη Διευθυντή Κίνησης και Κυκλοφορίας ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Κοιν.

1) Υπεύθυνοι Κίνησης ΤΡΑΙΝΟΣΕ Θεσσαλονίκης

2) Δήμος Αλεξάνδρειας

Θέμα: «Αίτημα για επαναλειτουργία δρομολογίου τραίνου»

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι το τραίνο που διέρχεται από την Αλεξάνδρεια καθημερινά στις 13:35 (με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη) δεν επανακυκλοφορεί όπως αρχικά ήταν προγραμματισμένο στις 14/09/2015 μετά την ξαφνική και αναιτιολόγητη παύση του κάποια στιγμή κατά τον Ιούλιο, σε αντίθεση με τα δρομολόγια της γραμμής του προαστιακού.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι:

1) Το τραίνο αυτό αποτελεί για τους εκπαιδευτικούς των σχολείων της Έδεσσας, Βέροιας και Αλεξάνδρειας το κύριο – και για κάποιους το μοναδικό – μέσο επιστροφής από την εργασία. Σημειωτέον ότι μόνο στην Αλεξάνδρεια λειτουργούν επτά (7) δημοτικά σχολεία, δύο (2) γυμνάσια και (3) λύκεια.

2) Το αμέσως επόμενο δρομολόγιο είναι στις 18:20 περίπου, αρκετές ώρες μετά τη λήξη της εργασίας μας, ενώ το προηγούμενο είναι στις 12:00 το μεσημέρι.

3) Ο κλάδος των εκπαιδευτικών είναι ένας από τους πιο χειμαζόμενους από την οικονομική κρίση. Η περικοπή των εισοδημάτων μας τα τελευταία πέντε χρόνια έχει οδηγήσει πολλούς από εμάς σε δεινή οικονομική κατάσταση. Σ’ αυτές λοιπόν τις δύσκολες εποχές για τους περισσότερους από εμάς το τραίνο αποτελεί μονόδρομη επιλογή, αφού η χρήση ιδιωτικών μέσων έχει καταστεί απαγορευτική για τα οικονομικά μας δεδομένα.

4) Επιπλέον, το τραίνο αυτό εξυπηρετεί εργαζόμενους, σπουδαστές και φοιτητές από τις πόλεις της Ημαθίας προς τη Θεσσαλονίκη και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ζημιογόνος γραμμή. Αντιθέτως, πολύ συχνά παρατηρείται το φαινόμενο να ταξιδεύουμε και όρθιοι.

Για τους παραπάνω λόγους σας παρακαλούμε να θεωρήσετε την παρούσα επιστολή όχι απλά φωνή διαμαρτυρίας αλλά κραυγή απόγνωσης και ζητούμε την άμεση επαναλειτουργία του συγκεκριμένου τραίνου που εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο τους εργαζόμενους που μετακινούνται καθημερινά από τον τόπο διαμονής τους.

Αλεξάνδρεια, 16-09-2015

Οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι, οι μαθητές, οι φοιτητές, οι κάτοικοι