Κατηγορίες
πολιτική

Πέρασε το 3ο Μνημόνιο με 222 ψήφους – το θέατρο του παραλόγου στο Κοινοβούλιο

vouli20150814Τελείωσε γύρω στις δέκα παρά τέταρτο το πρωί της Παρασκευής 14 Αυγούστου η μαραθώνια συνεδρίαση της Βουλής.

Το αποτέλεσμα – αλλά κυρίως όσα έγιναν, ακούστηκαν και οδήγησαν στο τελικό αποτέλεσμα – καταδεικνύει πως υπάρχει πρόβλημα όχι μόνο εντός του ΣΥΡΙΖΑ (που πλέον πρέπει να θεωρείται πως αποτελείται από δυο ή ακόμη και από τρία κόμματα) αλλά και εντός της αντιπολίτευσης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι) που εμφανίζει τάσεις παραλογισμού.

Μια παράξενη κατάσταση λοιπόν δείχνει το αποτέλεσμα: 222 «ναι», 64 «όχι» και 11 «παρών». Με τις σχετικές προσθαφαιρέσεις φαίνεται πως η Κυβέρνηση Τσίπρα έχει χάσει ακόμη και το «120», πως ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι κινούνται στα όρια του παραλογισμού (αφού κατά την ψηφοφορία στη Βουλή στηρίζουν στην ουσία Τσίπρα αλλά εκτός κατακεραυνώνουν τον πρωθυπουργό ισχυριζόμενοι πως η ψήφος τους είχε σκοπό «να σώσει τη χώρα»)

ενώ όλα θα κριθούν στη συνεδρίαση κατά την οποία ο ίδιος ο Πρωθυπουργός θα ζητήσει από τη Βουλή να του παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης. Αυτό μπορεί να γίνει μετά τις 20 Αυγούστου (είναι και οι εκταμιεύσεις στη μέση!!).

Αλλά και σε μια τέτοια περίπτωση, πάλι όλα παίζονται (ανάλογα με το αν εμφανιστεί η αντιπολίτευση στην αίθουσα και εάν οι 118 δεν θα μείνουν 118 αλλά αυξηθούν λίγο σε αριθμό).

Φυσικά στο όλον κάδρο μπαίνει και η ιστορία με τη μομφή κατά της Προέδρου της Βουλής – αν και εκεί τα πράγματα είναι πιο… ξεκάθαρα, αφού είναι πολλοί που δεν τη θέλουν πλέον στη συγκεκριμένη θέση. Αλλά μια τέτοιου είδους ψηφοφορία μπορεί να μη χρειαστεί να υπάρξει καν, εάν τελικά πάμε σε εκλογές μέσα στο Σεπτέμβριο…