Κατηγορίες
τοπική αυτοδιοίκηση

Μισθό συνδεδεμένο με τη βουλευτική αποζημίωση ζητάει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

400euroμε επιστολή του στον Τσίπρα

Επιστολή στον πρωθυπουργό (που κοινοποιείται στον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ν. Βούτση) έστειλε ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, με την οποία ζητάει να συνδεθεί ο μισθός των δημάρχων με αυτό των βουλευτών.

Στην αρχή της επιστολής κάνει αναφορά στις τελευταίες περικοπές στη μισθοδοσία του πολιτικού προσωπικού (μιλώντας «…για απολύτως ορθή και θεμιτή ενέργεια, που από τη μία ικανοποιεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα και από τη άλλη συμβάλλει στην ενίσχυση της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος.») ενώ στη συνέχεια προτείνει την επανεξέταση του καθεστώτος της μισθοδοσίας των Δημάρχων, ώστε να συνδεθεί ο μισθός τους με αυτόν των βουλευτών.

Σύμφωνα με την επιστολή – που από ότι φαίνεται δεν λαμβάνει υπόψη ούτε τη γενικότερη δημοσιονομική κατάσταση (και ενώ η πλειοψηφία των Ελλήνων απαιτεί ακόμη μεγαλύτερη μείωση των μισθών των βουλευτών), ούτε το νέο Μνημόνιο που θα σφίξει κι άλλο τα ζωνάρια στους Έλληνες προτείνεται η εξίσωση με το βουλευτικό μισθό για δημάρχους σε δήμους άνω των 50.000, το 80% του μισθού του βουλευτή σε Δήμους με 10.000 –50.000 κατοίκους και το 60% του μισθού του βουλευτή σε Δήμους με πληθυσμό κάτω των 10.000 κατοίκων.

(με βάση τα ζητούμενα και θεωρώντας πως ο «βασικός» μισθός για έναν βουλευτή αγγίζει τα 5.705 ευρώ, τότε ο μισθός του δημάρχου ενός Δήμου μεγέθους 10.000 –50.000 κατοίκων θα διαμορφωθεί ως εξής: € 5.705 x 80% = € 4.564

Λαμβάνοντας υπόψη τη «Διαύγεια», σήμερα ο μισθός φτάνει μικτά τα 3.420 ευρώ. Άρα αν γίνει δεκτό το αίτημα του προέδρου της ΚΕΔΕ τότε θα μιλάμε για αύξηση της τάξης του 33,5%).

Με ότι επιφέρει αυτό κοστολογικά, αφού αυξομείωση στους δημαρχιακούς μισθούς σημαίνει αντίστοιχη μεταβολή σε μισθούς αντιδημάρχων, προέδρων δημοτικών συμβουλίων κλπ…