Κατηγορίες
ανακοινώσεις παιδεία Περιφεριακή Ενότητα Ημαθίας

Μήνυμα του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κ. Καλαϊτζίδη για τα αποτελέσματα των πανελ. εξετάσεων

kalaitzidis“Εκφράζοντας τις θερμότερες ευχές των Ημαθιωτών, θα ήθελα να συγχαρώ τους μαθητές και τις μαθήτριες της Περιφερειακής μας Ενότητας, που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Πανεπιστημιακά και Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας μας.

Επίσης θα ήθελα να συγχαρώ για την προσπάθεια και τα παιδιά εκείνα που δεν κατόρθωσαν να πετύχουν αυτό το σχολικό έτος, ευελπιστώντας ότι ο δρόμος για να πετύχουν το όραμα τους θα ευοδωθεί την επόμενη χρονιά.

Αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια υπήρξαν φυσικά οι εκπαιδευτικοί και κυρίως οι γονείς των μαθητών, που παρείχαν με κάθε κόστος την στήριξη, ψυχολογική και οικονομική, στα παιδιά τους.

Αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας νοσεί βαριά σε δύο κατευθύνσεις. Στην είσοδο από το Λύκειο προς τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, όπου καταλυτικό ρόλο δεν παίζει το σχολείο, αλλά το φροντιστήριο. Και φυσικά στις στρεβλώσεις που οδηγούν τη νεολαία μας σε κορεσμένους επαγγελματικούς κλάδους.

Ευχή μου η Βουλή που θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές να ασχοληθεί σοβαρά με το μέλλον της Ελληνικής Παιδείας και την μεταστροφή της στην έρευνα, την τεχνολογία και την καινοτομία, που θα φέρει εκατοντάδες χιλιάδες επιστημονικές και μη θέσεις, στους παραγωγικούς οικονομικούς τομείς του τόπου μας.

Κώστας Καλαϊτζίδης

Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας”