Κατηγορίες
Δήμος Αλεξάνδρειας Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

Ζήτημα με χρήματα που καλείται να πληρώσει ο Δήμος σε ιδιώτες (;)

ds20150810-02Στη χθεσινή (10/08/2015) συνεδρίαση του Δ.Σ. σύμβουλοι της συμπολίτευσης έκαναν ερωτήσεις σε συμβούλους της αντιπολίτευσης σχετικά με ζητήματα που αφορούσαν την προηγούμενη περίοδο.
Συγκεκριμένα, έγιναν ερωτήσεις για μια περίπτωση τεχνιτών μηχανημάτων, οι οποίοι ζητούν από το Δήμο την καταβολή 29.000 ευρώ για εργασίες που έκαναν σε μηχανήματα του Δήμου τα προηγούμενα χρόνια καθώς και για επισκευή ιδιωτικών δίκυκλων που χρησιμοποιούσαν υδρονομείς σε Αγκαθιά και Αντιγονίδες (εκεί το ποσό που ζητείται είναι περίπου 600 ευρώ).

Απάντησαν στις ερωτήσεις τόσο ο πρώην αντιδήμαρχος Σ. Κούγκας όσο και ο πρώην αντιδήμαρχος Κ. Βενιόπουλος.

Ο μεν πρώτος ανέφερε πως «είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι (σ.σ.: τεχνίτες από τα Γιαννιτσά που ζητούν €29.000 επειδή επιδιόρθωναν οχήματα του Δήμου) έκαναν δουλειά» ενώ ο δεύτερος αρνήθηκε πως είχε δώσει εντολή να επισκευαστούν ιδιωτικά μηχανάκια που χρησιμοποιούσαν υδρονομείς – ds20150810-04παρά το ότι, όπως είπε ο αντιδήμαρχος Σ. Τόκας ο επισκευαστής του έχει αναφέρει το αντίθετο, τουλάχιστον για το ένα μηχανάκι.
Όσον αφορά το συγκεκριμένα θέματα ο Γ. Κιρκιλιαννίδης ανέφερε πως δεν υπάρχει παραστατικό για τέτοιου είδους παροχή υπηρεσιών από τους αιτούντες τα χρήματα ενώ δεν υπάρχει ούτε καν έγγραφη εντολή. Άρα δεν φαίνεται ούτε καν αν έχουν πληρωθεί. «Από εμένα δεν θα πληρωθούν», είπε χαρακτηριστικά.