Κατηγορίες
εκδηλώσεις Κοινότητα Τρικάλων

Επιτυχείς οι εκδηλώσεις στα Τρίκαλα το Σάββατο 22 Αυγούστου

trikala-20150822-15Ολοκληρώθηκε επιτυχώς το βράδυ του Σαββάτου 22 Αυγούστου η πρώτη ημέρα των 4ήμερων εκδηλώσεων στα Τρίκαλα.

Η πρώτη ημέρα περιελάμβανε ποδοσφαιρικό παιχνίδι μεταξύ της ομάδας των Τρικάλων και του Απόλλωνα Καλαμαριάς, το απόγευμα του Σαββάτου.

Το παιχνίδι έληξε με σκορ 0-5 υπέρ των φιλοξενουμένων.

Η συνέχεια δόθηκε με το Φεστιβάλ Γκάιντας Κεντρικής Μακεδονίας. Φέτος ήταν η 7η συνεχόμενη χρονιά που το Φεστιβάλ παρουσιάστηκε στο κοινό, πολυπληθές και φέτος.

Στο Φεστιβάλ, το οποίο διεξήχθη στον προαύλειο χώρο του δημοτικού Σχολείου των Τρικάλων εμφανίστηκαν χορευτικά συγκροτήματα και γκαϊτατζήδες (προηγήθηκε παρέλαση που έγινε στον κεντρικό δρόμο του χωριού).

trikala-20150822-14

Όσον αφορά πολτιστικούς συλλόγους, προσκεκλημένοι φέτος στα Τρίκαλα ήταν ο Σύλλογος Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων, ο Πολιτιστικός-Μορφωτικός Σύλλογος Καλοχωρίου Δήμου Δέλτα και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης “Οι φίλοι της παράδοσης”.

trikala-20150822-13

Παρευρέθηκαν, πέραν της Τοπικής Αρχής – που εκπροσωπήθηκε από πολλά μέλη της, με επικεφαλής τον δήμαρχο Αλεξάνδρειας Π. Γκυρίνη – και οι βουλευτές Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου (ΣΥΡΙΖΑ) και Απόστ. Βεσυρόπουλος.

Μια ακόμη επιτυχημένη εκδήλωση, για την οποία αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους συντελεστές της – που κάνουν συνεχείς προσπάθειες ώστε να μην χαθούν όχι μόνο παραδόσεις αλλά και να διατηρηθούν μνήμες και η επαφή με τις ρίζες και το παρελθόν.