Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Αν δεν υπάρξει ολοκληρωμένο σχέδιο δεν γίνεται τίποτε!

disosimetanrodosΤην ώρα που αυτή η ιστορία με τους παράνομους μετανάστες και τους πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή είναι στο φέρτε της (και την ώρα που το τεράστιο αυτό πρόβλημα έχει φύγει εν μέρει από τα φώτα της δημοσιότητας ελέω εκλογών), είναι φανερό ότι όχι μόνον η Ελλάδα αλλά ούτε η ίδια η ΕΕ έχει κάποιο συγκεκριμένο και βιώσιμο σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος και προώθησης αυτού του κόσμου σε άλλες χώρες.

Ο «διάδρομος» που έχει ανοίξει μέσω της Βαλκανικής – με την Ελλάδα να αποτελεί τον πρώτο σταθμό – δέχεται πλέον εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, που σε πολλές περιπτώσεις μένουν αποκλεισμένοι από τον τελικό τους προορισμό σε διάφορες χώρες και σύνορα.

Σύμφωνα με στοιχεία υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 33.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φτάσει μόνο στη Λέσβο από την 1η Αυγούστου – κοντά 100.000 όλο το 2015!

Δυστυχώς οι διεθνείς οργανισμοί το μόνο που κάνουν είναι να σχολιάζουν, να βρίσκουν «στραβά» και ελλείψεις και να μην λαμβάνουν υπόψη ούτε τον όγκο ούτε και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν χώρες όπως η Ελλάδα – η θέση της οποίας είναι ιδιάζουσα και εξαιρετικά δύσκολη λόγω και την οικονομικής κατάστασης αλλά και της πολιτικής κατάστασης.

Γιατί η Ελλάδα δεν έχει κλείσει τις πόρτες της (όπως κάποιοι άλλοι), ούτε έχει αποκλείσει κάποιον (παρά τους κινδύνους που μπορεί να υπάρχουν επειδή μαζί με τους πρόσφυγες μπαίνει και κάθε καρυδιάς καρύδι). Η Ελλάδα είναι παρούσα, το δείχνει και κάνει ό,τι μπορεί. Χωρίς να κάνει ανέξοδη και εκ του μακρόθεν κριτική…