Κατηγορίες
Λαπαβίτσας Νάουσα πολιτική

Ημαθία: στη Νάουσα η πρώτη ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της “Λαϊκής Ενότητας”

laenima-2Η πρώτη ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της “Λαϊκής Ενότητας” στην Ημαθία, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στη Νάουσα.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο της Βέτλανς, ομιλητής ήταν ο βουλευτής, Κώστας Λαπαβίτσας.

Ο κ. Λαπαβίτσας στην ομιλία του παρουσίασε το πλαίσιο του προγράμματος για την αντιμετώπιση της ζοφερής πραγματικότητας στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, τονίζοντας ο δρόμος των μνημονίων είναι καταστροφικός.

Υπογράμμισε ότι το εθνικό νόμισμα από μόνο του δεν είναι αυτό που θα δώσει τη λύση, αλλά ένα πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει στάση πληρωμών του χρέους, άρση της λιτότητας, αλλαγή της φορολογίας και εθνικοποίηση των τραπεζών κάτω από δημόσιο έλεγχο.

«Ένα τέτοιο πρόγραμμα δε μπορεί να εφαρμοστεί μέσα στη Νομισματική Ένωση, τόνισε, οπότε από τη στιγμή που θα εφαρμοστεί μια άλλη πολιτική με δυνατότητα να παράγει ρευστότητα, οδηγούμαστε στην ανάγκη του εθνικού νομίσματος.

Το κυνήγι των “πρωτογενών πλεονασμάτων” επιβάλλει όλο και περισσότερους φόρους και ταυτόχρονα περιορίζει τις κρατικές δαπάνες, ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα για την πληρωμή των δόσεων», είπε ο κ. Λαπαβίτσας.

Η άρση της λιτότητας θα επιτευχθεί με μια σειρά από μέτρα και το βασικότερο, με την ανάταξη της οικονομίας.

laenima-1Ο Κώστας Λαπαβίτσας ανέλυσε τη διαδικασία μετάβασης στο εθνικό νόμισμα και έδωσε απαντήσεις στην εκστρατεία εκφοβισμού του κόσμου. “Η περίοδος προσαρμογής θα είναι ένα διάστημα λίγων μηνών”, είπε.

Σε ότι αφορά τις επιπτώσεις, αυτές θα είναι θετικές ως προς τις εξαγωγές, ενώ για τα εισαγόμενα είδη θα χρειαστεί μηχανισμός στήριξης μέχρι να ισορροπήσει η αγορά στο διάστημα αυτό. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι μια απομονωμένη χώρα, είπε ο κ. Λαπαβίτσας. “Είμαστε ασήμαντοι, γιατί είμαστε επαίτες”!!!

Η “Λαϊκή Ενότητα” δίνει ελπίδα και προοπτική, υπογράμμισε, η οποία είναι η μόνη αντιπολιτευτική δύναμη. Μετά την αρχική τοποθέτηση του κ. Λαπαβίτσα, ακολούθησαν ερωτήσεις από πολίτες και συζήτηση.

Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες στην Αλεξάνδρεια και στη Βέροια.