Κατηγορίες
εκδηλώσεις διάφορες

Αυγουστιάτικη πανσέληνος – εκδηλώσεις το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

aygfeggari

Σειρά εκδηλώσεων με αφορμή το αυγουστιάτικο φεγγάρι έχοει προγραμματιστεί για σήμερα Σάββατο 29 Αυγούστου από το ΥΠΠΟ και άλλους φορείς (Δήμους κλπ).

Όσον αφορά τις εκδηλώσεις του ΥΠΠΟ, διεξάγονται σε διάφορους χώρους και περιλαμβάνουν μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών, ξεναγήσεις, εκθέσεις, προβολές ταινιών, αστροφυσική παρατήρηση ή ελεύθερη πρόσβαση σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία το αργότερο ως τη μία το πρωί.

Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται από το Υπουργείο Πολιτισμού γίνονται σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του, την τοπική αυτοδιοίκηση και την υποστήριξη του φυλακτικού προσωπικού, έχουν ελεύθερη είσοδο.

– Δήμος Νάουσας

Μουσική συναυλία “Στη σκιά της πανσελήνου”, με το μουσικό σχήμα “Χρώματα & Νότες” – Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας, ώρα 21:00, είσοδος ελεύθερη (δείτε και ΕΔΩ)

– EΦΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Αύλειος Χώρος του Μουσείου των Βασιλικών Τάφων των Αιγών: Συναυλία έντεχνης και παραδοσιακής μουσικής. Το διακεκριμένο σύνολο παλαιάς μουσικής Ex Silentio θα μας ταξιδέψει μουσικά στην Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία του Μεσαίωνα. Έναρξη εκδήλωσης: 21:00. Σε συνεργασία με τον Δήμο και την ΚΕΠΑ Βεροίας.

Αύλειος Χώρος του Βυζαντινού Μουσείου Βέροιας: Μουσικοθεατρική παράσταση, μια αναδρομή της ελληνικής μουσικής από την αρχαιότητα ως σήμερα «Με θέα το φεγγάρι». Συμμετέχουν: Σολίστ: Τσολάκης Αθανάσιος, Ουρσουζίδου Χαρίκλεια, Ανδρεάδου Μαρία, Πιάνο: Γούτης Μιχάλης. Χορωδία: Μεικτό Φωνητικό Σύνολο. Έναρξη εκδήλωσης: 21:00. Σε συνεργασία με τον Δήμο και την ΚΕΠΑ Βεροίας.

Αρχαίο Θέατρο Μίεζας: Μουσική εκδήλωση από το τετράφωνο φωνητικό σύνολο «Ηχώ Βερόης». Έναρξη εκδήλωσης: 21:00. Σε συνεργασία με τον Δήμο Νάουσας.

ΕΚΤΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ, στην υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία:

– ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (κήπος)

Συναυλία έντεχνης ελληνικής μουσικής της Λιζέτας Καλημέρη. To μουσείο θα είναι ανοικτό για το κοινό από 16:00 έως 20:00.

– ΕΦΑ ΠΟΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αρχαιολογικός χώρος Ρωμαϊκής Αγοράς Θεσσαλονίκης

Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 20:00 έως 24:00. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν την έκθεση “Νέος και με υγείαν αρίστην” στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου και την έκθεση “Άννη Καλτσίδου. Εικαστικές Διασταυρώσεις στη Ρωμαϊκή Αγορά της Θεσσαλονίκης.” στην Κρυπτή Στοά και σε τμήμα του αρχαιολογικού χώρου.

– ΕΦΑ ΠΕΛΛΑΣ

Αρχαιολογικός Χώρος Πέλλας (δείτε και ΕΔΩ)

Συναυλία με βιολί και πιάνο, με έργα κλασικού και μοντέρνου ρεπερτορίου. Με την Α. Κυπραίου και το Ζ. Ζαφειρίου. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 8:00 έως 24:00.

– ΕΦΑ ΠΕΛΛΑΣ (δείτε και ΕΔΩ)

Αρχαιολογικός Χώρος Έδεσσας

Συναυλία με τη Νεανική Χορωδία και τα μουσικά σύνολα του Νέου Ωδείου Έδεσσας. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 9:00 έως 24:00.

– ΕΦΑ ΠΕΛΛΑΣ (δείτε και ΕΔΩ)

Παλαιά Μητρόπολη Έδεσσας

Το μνημείο θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό από 9:00 έως 23:00.

– ΕΦΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

Αρχαία Στάγειρα

Συναυλία σε συνεργασία με το Δήμο Αριστοτέλη, αφιερωμένη στον Βασίλη Τσιτσάνη με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του και 31 από το θάνατό του. Το συγκρότημα “Μουσικές Διαδρομές” θα αναβιώσει συνθέσεις του τρικαλινού συνθέτη με πενταμελές μουσικό συγκρότημα. Ο αρχαιολογικός χώρος θα παραμείνει ανοικτός από τις 8:00 έως και 24:00.

– ΕΦΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

Αρχαιολογικός χώρος Ακάνθου

Μουσική εκδήλωση με τρίο εγχόρδων (κιθάρα, βιολοντσέλο, τζουράς). Διοργάνωση: Σύλλογος “Φίλοι Περιβάλλοντος Ιερισσού”. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός από τις 08:00 έως 24:00.

– ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού. Το Μουσείο θα παραμείνει επισκέψιμο για το κοινό από 18:30 ως τις 21.30.

Μουσική εκδήλωση με τον κιθαρίστα Γιάννη Ανδρόνογλου, ο οποίος θα ερμηνεύσει διάσημα έργα για σόλο κιθάρα των Ισπανών συνθετών Joaquin Rodrigo, Isaac Albeniz, Francisco Tarrega καθώς και του Ιταλού Carlo Domeniconi. Επίσης, με τους συνεργάτες του (Αλέξανδρος Μπλέτσος: βιολί, Δημήτρης Ντάκας: bendir) θα ερμηνεύσει έργα και διασκευές του σε θέματα από την Ελληνική Μουσική Παράδοση.

– ΕΦΑ ΣΕΡΡΩΝ

Αρχαιολογικός χώρος Αμφίπολης

Μουσική παράσταση σε συνεργασία με το Δ. Αμφίπολης: ”Θ. Μικρούτσικος, Α. Μάνου και Γ. Κότσιρας”

– ΕΦΑ ΣΕΡΡΩΝ

Αρχαιολογικός χώρος Αγγίστας Σερρών

Ανοιχτή εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώρο ”Villa Rustica” Αγγίστας Σερρών σε συνεργασία με την Αστική Εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία ”Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΓΓΙΣΤΑΣ”.

ΕΦΑ ΚΙΛΚΙΣ

Αίθριο Αρχαιολογικού Μουσείου Κιλκίς

Παράσταση θεάτρου σκιών του Θεοδόση Βογιατζή με τίτλο “Ο Μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι”. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός από τις 18:00 έως τις 24:00.

– ΕΦΑ ΚΙΛΚΙΣ

Αίθριο Αρχαιολογικού Μουσείου Κιλκίς

Μουσική εκδήλωση από το καλλιτεχνικό σύνολο “η πόλις” σε συνεργασία με το Δήμο Κιλκίς. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από τις 18:00 έως τις 24:00.

– ΕΦΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Θέατρο Πάρκου Λειβήθρων

Μουσική παράσταση με μια φωνή και δύο κιθάρες. Τραγούδια για τον έρωτα και το φεγγάρι. Με τους Στάθη Μαρία, Κηπόπουλο Λευτέρη και Μπαρμπέρη Γιάννη στις 21:00. Συμμετέχει η Μικτή Χορωδία Λεπτοκαρυάς. Ο αρχαιολογικός χώρος των Λειβήθρων θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό έως τις 24:00.

– ΕΦΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Αρχαιολογικός χώρος Πύδνας

Μουσική παράσταση χορωδιών στις 21:00 με τίτλο “Ένα τραγούδι, μια ιστορία” από την Εταιρία Πιερικών Μελετών – Εστία Πιερίδων Μουσών, συνδιοργάνωση με το Δήμο Πύδνας – Κολινδρού υπό την αιγίδα του Αλεξάνδρειου Ιδρύματος. Ο αρχαιολογικός χώρος της Πύδνας θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό έως τις 24:00.

– ΕΦΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Αρχαιολογικός χώρος Δίου

Θεατρική παράσταση -μιούζικαλ “Η Μελωδία της Ευτυχίας” σε σκηνοθεσία Θέμιδας Μαρσέλου στο αρχαίο θέατρο του Δίου, στις 21:00. Ο αρχαιολογικός χώρος του Δίου θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό έως τις 24:00.

– ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΑΛΑΙΟΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ – ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΑΣ

Σπηλαίο Πετραλώνων

“Στου φεγγαριού τις νότες”. Βραδιά έντεχνης ελληνικής μουσικής με το Φώτη Θεοδωρίδη, σε συνεργασία με το Δήμο Προποντίδας. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από τις 20:00 μέχρι την έναρξη της συναυλίας.

* επειδή τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει τροποποιήσεις (προσθήκες, αλλαγές κλπ), επισκεφτείτε την σελίδα του υπουργείου (ΕΔΩ).