Κατηγορίες
Βαρουφάκης Κοινοβούλιο Οικονομία Τσίπρας

Τσίπρας για Βαρουφάκη: “δεν μπορείτε να τον κατηγορείτε ότι είναι λαμόγιο και ότι είχε σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ”

VAROUFAKIS-TSIPRAS 3IKAΣτη Βουλή μίλησε ο Πρωθυπουργός (προσφέροντας ταυτόχρονα και κάλυψη στον πρώην υπουργό του των Οικονομικών) απαντώντας στην ώρα του πρωθυπουργού στην ερώτηση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά σχετικά με το βαρουφάκειο Plan B.

Ο Τσίπρας δεν είπε κάτι παράλογο, αλλά το απολύτως λογικό, αυτό που συνήθως κάνουν οι περισσότεροι: όταν ξέρεις πως ο «αντίπαλος» έχει επεξεργαστεί 2 σενάρια και τα έχει ανά πάσα στιγμή σε ετοιμότητα για να τα εφαρμόσει (αυτό οι φίλοι μας το έκαναν από το 2010 και μετά) ανάλογα με το πώς θα εξελιχθούν οι καταστάσεις, τότε είσαι υποχρεωμένος να έχεις και εσύ κάτι αντίστοιχο στα χέρια σου. Αλλιώς πας άκλαφτος.

Τι είπε ο Τσίπρας στη Βουλή:

«Εάν οι εταίροι είχαν έτοιμο ένα τέτοιο σχέδιο, εμείς ως κυβέρνηση δεν έπρεπε να σχεδιάσουμε τις άμυνές μας, είχαμε υποχρέωση να προετοιμαστούμε για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Φυσικά και είχα δώσει εντολή για προετοιμασία της άμυνας από ένα τέτοιο ενδεχόμενο» είπε μεταξύ άλλων.

«Ο κ. Βαρουφάκης μπορεί να έχει κάνει λάθη μπορείτε να τον κατηγορήσετε για το πολιτικό του σχέδιο, τα πουκάμισά του, τις διακοπές στην Αίγινα αλλά δεν μπορείτε να τον κατηγορείτε ότι είναι λαμόγιο και ότι είχε σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ. Δεν έβγαζε τα λεφτά του στο εξωτερικό όπως ο προηγούμενος υπουργός, δεν έκρυβε τις λίστες στα συρτάρια του όπως ο Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος, και δεν είχε αφορολόγητα σε τράπεζες της Ελβετίας όπως ο στενός συνεργάτης του Σαμαρά» είπε ο πρωθυπουργός και κατέληξε λέγοντας ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».