Κατηγορίες
Ελλάδα Κοινοβούλιο Οικονομία

Το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στην Βουλή-Λείπουν οι υπογράφες Καμμένου και Λαφαζάνη

vouli1Κατατέθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης 9 Ιουλίου στη Βουλή – ως κατεπείγον – το σχέδιο νόμου με το οποίο ζητείται από τη Βουλή να εξουσιοδοτηθεί ο πρωθυπουργός, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης (ως αναπληρωτής του), ο υπουργός Οικονομικών και ο υπουργός Επικρατείας, ώστε να διαπραγματευτούν με τους ομολόγους τους τους τελικούς όρους της συμφωνίας για να συνάψουν σύμβαση με τον ESM για τη χρηματοδότηση του Δημόσιου Χρέους για τη περίοδο 2015-2018 και για τη διαπραγμάτευση λήψης μέτρων για τη βιωσιμότητα και εξυπηρετησιμότητα του μακροπρόθεσμου χρέους.

Σε απλά ελληνικά: κατατέθηκε προς έγκριση στη Βουλή το νέο σχέδιο του 3ου κατά σειρά Μνημονίου, το οποίο – αν το δεχθούν οι της Επιτροπείας – θα πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα.

Σκοπός είναι το μεσημέρι της Παρασκευής 10 Ιουλίου να ξεκινήσει η συζήτηση επί του σχεδίου, αυτό να παρουσιαστεί & να ψηφιστεί ως κατεπείγον, με τη γνωστή πλέον διαδικασία του… “Άρθρον Μόνον”.

Αξιοσημείωτο (και αυτό ίσως να είναι κάτι που θα κρίνει και το πως θα πάει η συζήτηση στη Βουλή) είναι πως λείπουν οι υπογραφές Λαφαζάνη – Καμμένου αλλά και του Αλέξη Τσίπρα (για τον οποίο δεν είναι σίγουρο αν χρειάζεται).

Το κατατεθέν κείμενο – όπως το δημοσίευσε το “Ποντίκι” – δείτε το ΕΔΩ