Κατηγορίες
Οικονομία

Σαν προετοιμασμένος από… χρόνια μας φαίνεται ο Βόλφγκαγκ!

schoebleΤο γύρο του κόσμου κάνουν οι φήμες – που δεν φαίνεται να είναι και τόσο φήμες, αλλά πρέπει να είναι κάποιο non paper που κυκλοφορεί σε διαδρόμους του Γερμανικού ΥΠΟΙΚ εδώ και χρόνια – ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προτείνει πενταετές Grexit για την Ελλάδα και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας για την χώρα μας.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα FAZ, o κ. Σόιμπλε προτείνει να υπάρξει ένας περιορισμένος χρόνος όπου η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ. Προτείνει δηλαδή μια προσωρινή έξοδο! Και μετά.. βλέπουμε!

Η όλη ιστορία έχει μπλοκάρει έμμεσα το σημερνό Eurogoup. Όπως ακούγεται, μαζί με τον Σόιμπλε είναι αρκετοί ΥΠΟΙΚ, που κατά πάσα πιθανότητα εκπροσωπούν χώρες που είναι γνωστές ως «η πίσω αυλή της Δωροθέας».

Το δικό μας πρόβλημα ποιο είναι (όχι σημερινό, αλλά από το 2010 και μετά);

Το ότι όλοι ήξεραν – εντός κι εκτός – πως η Ελληνική οικονομία δεν τραβάει ούτε με όλου του κόσμου τα δανεικά, αλλά μόνο οι εκτός προετοιμάζονταν για οποιοδήποτε ενδεχόμενο, ακόμη και του  grexit. Οι δικοί μας, αντί να καθίσουν και να τα βρουν μεταξύ τους και να καταστρώσουν ένα plan b ταυτόχρονα με τα Μνημόνια που έτρεχαν, τρωγόντουσαν ο ένας με το άλλο αναμένοντας τα δανεικά που θα «έσωζαν» την Ελλάδα.

Κι αν τα μνημόνια κράτησαν για 5 χρόνια την οικονομία (με τεράστιο κόστος για την παρούσα και 2-3 γενιές ακόμη), για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται πως είμαστε παντελώς «άδειοι» και χωρίς «πισινή». Και φυσικά, η όλη  διαφωνία-πρόταση του  Σόιμπλε δεν αποσκοπεί μόνο στην Ελλάδα. Στόχος του Γερμανού ΥΠΟΙΚ είναι μεγαλύτερα ψάρια, όπως η Γαλλία ή η Ιταλία αλλά και ο… παραδειγματισμός, με αποδέκτες τις μικρότερες χώρες.