Κατηγορίες
τηλεόραση

Μια ακόμη ευκαιρία (ελέω δημοψηφίσματος): να μπει σειρά στα ραδιοτηλεοπτικά!

xronos kalipsis sygkΗ όλη διαδικασία προβολής του δημοψηφίσματος από τα κανάλια από τη μέρα που αυτό προκηρύχθηκε μέχρι το βράδυ της Κυριακή θα πρέπει κάποια στιγμή να κλείνει. Αναδείχθηκε ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ και έγιναν εμφανείς και οι διαπλοκές που μαστίζουν το χώρο.

Κι αν μέχρι τώρα τα κανάλια ήταν… «σεμνά» (στο βαθμό που το έκαναν, γιατί ο πρότερος βίος τους δεν είναι έντιμος – ΕΡΤ συμπεριλαμβανομένης, αφού ήταν μαγαζάκι των κυβερνήσεων), την περίοδο πριν από το δημοψήφισμα ξέφυγαν τελείως.

Αντί να κάνουν δημοσιογραφία και να ενημερώνουν έκαναν ξεκάθαρη προπαγάνδα.

Ήρθε η ώρα να μπει μια σειρά στον ραδιοτηλεοπτικό χάρτη της χώρας. Τόσο όσον αφορά άδειες-συχνότητες-μεταδόσεις, όσο και στον τομέα του περιεχομένου που μεταδίδεται. Να γίνει το ΕΣΡ πραγματικός εγγυητής δημοκρατικότητας και όχι τροχονόμος που μοιράζει πρόστιμα και μετά όλα καλά.

Όσο για τις δημοσιογραφάρες που έσπρωχναν μπροστά από τις κάμερες όσους είχαν αντίθετη άποψη με αυτή των ιδιοκτητών των καναλιών (ή έκοβαν στην ψύχρα “καλεσμένους” που παρέθεταν αντίθετη άποψη), εκεί είναι πλέον θέμα των ενώσεων δημοσιογράφων τι θα κάνουν.

Δείτε τώρα και τους χρόνους που προβλήθηκαν από τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια οι συγκεντρώσεις των δυο απόψεων του δημοψηφίσματος, έτσι για να καταλάβουμε τι παιχνίδια παίζονται:

xronos kalipsis sygk

Δεν είναι θέμα αν τα κανάλια έκαναν λυσσαλέο αγώνα υπέρ του “Ναι”. Θα μπορούσε να συμβαίνει το αντίθετο. Αλλού είναι το ζήτημα (και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…).

το γράφημα είναι από τις “Τυπολογίες