Κατηγορίες
Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

Δημοτ. Συμβούλιο Αλεξάνδρειας: υπερ του “ναι” οι δυο, στο “όχι” οι άλλες δυο παρατάξεις

dsalex20150703Συνεδρίασε το απόγευμα της Παρασκευής 3/7 το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας και μεταξύ αυτών που συζητήθηκαν στα προ ημερησίας διάταξης θέματα αναπόφευκτα ήταν και το δημοψήφισμα.

Κατά την παράθεση των θέσεων των δημοτικών παρατάξεων μίλησαν ο δήμαρχος Π. Γκυρίνης καθώς και οι δημοτ. σύμβουλοι Κ. Βενιόπουλος (απουσίαζε ο Φ. Δημητριάδης), Γ. Σπυρίδης και Χρ. Αλευράς.

Τόσο ο Π. Γκυρίνης όσο και ο Κ. Βενιόπουλος τάχθηκαν υπέρ του “ναι” (αναφερόμενοι σε κινδύνους που θα προκύψουν για την Τ.Α. από μια πιθανή επικράτηση του “‘οχι” που μπορεί να σημάνει και έξοδο από το ευρώ – ο Κ. Βενιόπουλος είπε πως συμφωνεί με την τποθέτηση που έκανε πριν από αυτόν ο δήμαρχος και είπε πως η χώρα πρέπει να μείνει στην Ευρπώπη και στο ευρώ) ενώ αντίθετα οι Γ. Σπυρίδης και Χρ. Αλευράς στις τοποθετήσεις τους κατέληξαν ότι υποστηρίζουν το “όχι”. Ο Γ. Σπυρίδης ανέφερε ότι το ΟΧΙ θα ενισχύσει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας, αρνήθηκε τη θέση ότι το «όχι» σημαίνει έξοδο από την ΕΕ και το ευρώ και είπε πως το ποσοστό των ευρωπαϊκών κονδυλίων που καταλήγουν στην Τ.Α. είναι μικρά.

Ο Χ. Αλευράς έκανε λόγο για ευθεία σύνταξη με την ΚΕΔΕ (που όπως είπε αποτελεί όργανο εφαρμογής μνημονιακών πολιτικών), μίλησε για ψευτοδιλήμματα και εκβιασμούς των δανειστών και είπε ότι το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση απορρίπτουν τους κομματικούς συνδυασμούς τόσο του «ναι» όσο και του «όχι». Κατέληξε λέγοντας ότι το «όχι» (με τους όρους που το ΚΚΕ αναφέρει) είναι και η θέση της παράταξής του.

.

περισσότερα για τα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν στο Δ.Σ. σε άλλη ανάρτηση