Κατηγορίες
Νάουσα

Δήμος Νάουσας: από 27/7 οι αιτήσεις για διάθεση καυσόξυλων

ylotomiaevrytaniaΑπό το Δήμο Νάουσας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση, σχετικά με τις αιτήσεις για διάθεση καυσόξυλων σε πολύτεκνους, ΑμΕΑ και αναπήρους με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% καθώς και σε έγγαμους μακροχρόνια άνεργους.

Επίσης, καλούνται υλοτόμοι να καταθέσουν προσφορές στην υπηρεσία του Δήμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση (και οι κατηγορίες δικαιούχων):

Ανακοινώνεται η έναρξη υποβολής των αιτήσεων για τη διάθεση των καυσόξυλων από την Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015 έως και την Παρασκευή 07 Αυγούστου 2015, με τα εξής κριτήρια:

  1. Συνολική διαθέσιμη ποσότητα ξυλείας: Έως 1.000 τόνοι
  2. Αναλογία ανά δικαιούχο: 5 τόνοι [δηλαδή 8 (οκτώ) χωρικά (χ.κ.μ.)]
  3. Δικαιούχοι είναι αποκλειστικά οι παρακάτω τρεις (3) κατηγορίες:

Α) Πολύτεκνοι με συνολικό εισόδημα (ή τεκμαρτό για τους ελεύθερους επαγγελματίες) εισόδημα έως 20.000€. Πολύτεκνοι θεωρούνται μόνο όσοι στο εκκαθαριστικό φορολογικής δήλωσης οικονομικού έτους 2015 τα προστατευόμενα μέλη τους είναι από τέσσερα (4) και πάνω.

Β) ΑΜΕΑ και ανάπηροι με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

Γ) Μακροχρόνια άνεργοι άνω των (12) δώδεκα μηνών με συνολικό εισόδημα (ή τεκμαρτό για τους ελεύθερους επαγγελματίες) εισόδημα έως 8.000€. Οι μακροχρόνια άνεργοι πρέπει να είναι μόνο έγγαμοι.

  1. Εξαιρούνται τα μέλη δασικών συνεταιρισμών καθώς και οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών δασών και οι κάτοικοι τοπικών κοινοτήτων που λαμβάνουν μερίδα συνιδιόκτητου δάσους.

Διευκρινίζεται ότι:

α) Η διαθέσιμη ξυλεία από το δημοτικό δάσος προφανώς δεν επαρκεί για όλους τους δημότες, γι’ αυτό και τίθενται τα πιο πάνω κριτήρια.

β) Η παραλαβή της ξυλείας θα γίνεται από τους ίδιους τους δημότες με δικό τους μεταφορικό μέσο από το σημείο συγκέντρωσης της υλοτομίας στο βουνό, άκοπα (μήκος 1,20μ.). Τα ξύλα θα δοθούν από τις τοποθεσίες “Γουρνόσοβο” και “Τρία Πηγάδια”.

γ) Η τιμή ανέρχεται στα 150€ και οι πέντε τόνοι και θα καλύπτει μόνο τα έξοδα υλοτόμησης και οργάνωσης της διάθεσης των καυσόξυλων, χωρίς κανένα κέρδος για τον Δήμο.

δ) Η διάθεση των καυσόξυλων θα γίνει κατά προτεραιότητα (ξεκινώντας απ’ τα χαμηλότερα εισοδήματα) και μέχρι να εξαντληθεί η καθορισμένη ποσότητα ξυλείας.

ε) Επειδή τα καυσόξυλα αυτά προορίζονται αποκλειστικά για την κάλυψη ατομικών αναγκών, απαγορεύεται η διάθεσή τους σε τρίτους ή στο εμπόριο. Για το σκοπό αυτό η Δασική Υπηρεσία του Δήμου θα ενεργεί σχετικούς έλεγχους και οι παραβάτες θα διώκονται ποινικά, αλλά και με διοικητικό πρόστιμο.

Δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση – Υπεύθυνη δήλωση (δίδεται από την υπηρεσία)
  2. Φωτοτυπία ταυτότητας
  3. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας
  4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
  5. Βεβαίωση αναπηρίας σε ποσοστό άνω του 67% (βεβαιώνεται από πιστοποιητικό Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Επιτροπής ή από Κέντρο Πιστοποίησης αναπηρίας από οποιοδήποτε αρμόδιο φορέα, εφόσον δεν έχει λήξει η ισχύς της γνωμάτευσης κατά το χρόνο κατάθεσης των δικαιολογητικών)
  6. Βεβαίωση μακροχρόνιας ανεργίας άνω των (12) δώδεκα μηνών (βεβαιώνεται από τον ΟΑΕΔ)
  7. Εκκαθαριστικό φορολογικής δήλωσης οικονομικού έτους 2015
  8. Πρόσφατο απόκομμα λογαριασμού της ΔΕΗ

Υποβολή αιτήσεων – Δικαιολογητικών

Στο Δημαρχείο (Δημαρχίας 30-Νάουσα), Διεύθυνση Περιβάλλοντος (αρμόδια κ. Σκόδρα Ευμορφία), κατά τις ώρες 8:00π.μ.-13:00μ.μ.

Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα γίνει από την Διαπαραταξιακή Επιτροπή, η οποία έχει οριστεί σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 278/2015 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας.

Πληροφορίες: Δήμος Νάουσας-Δ/νση Περιβάλλοντος, τηλ. 23323 50344.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΛΟΓΔΑΝΙΔΗΣ

———————-

Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Νάουσας, προκειμένου να διευκολύνει-συντονίσει τις υλοτομικές εργασίες ξυλείας του Δημοτικού Δάσους στο Βέρμιο, που θα δοθούν για τις ατομικές ανάγκες των δημοτών, καλεί τους ενδιαφερόμενους υλοτόμους (ομάδες, συνεταιρισμούς κλπ.) να καταθέσουν προσφορά στην Δασική Υπηρεσία του Δήμου μέχρι την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015.

Αρμόδιος υπάλληλος Παναγιώτης Τσάκνης τηλ. 2332350345