Κατηγορίες
Βεσυρόπουλος Απόστολος βουλευτές

Απ. Βεσυρόπουλος (Ημαθίας – ΝΔ): “Σας καλώ να πούμε ένα δυνατό ΝΑΙ”

vesiropoulosΕκδήλωση υπέρ του «Ναι» στο δημοψήφισμα πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης η ΝΟΔΕ Ημαθίας στη Βέροια. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας Απόστ. Βεσυρόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «H Ημαθία λέει ΝΑΙ στην Ευρώπη. Λέμε ΝΑΙ, ψηφίζουμε ΝΑΙ στην Ευρώπη. Για να διασφαλιστούν οι καταθέσεις των πολιτών, για να ανοίξουν και πάλι οι τράπεζες. Για να υπάρχει και πάλι ρευστότητα στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις. Για να συνεχίσουν να υπάρχουν αγροτικές επιδοτήσεις. Για να καταβάλλονται, κανονικά και απρόσκοπτα, οι μισθοί και οι συντάξεις και να μην υπάρχουν εικόνες ντροπής, όπως αυτές που βλέπουμε από τη Δευτέρα. Σας καλώ να πούμε ένα δυνατό ΝΑΙ».

«Το πραγματικό ερώτημα στο δημοψήφισμα είναι: Ναι ή Όχι στην Ευρώπη. Είναι ευρώ ή δραχμή», είπε ο βουλευτής Ημαθίας και όπως ανέφερε «κανείς μας δεν φανταζόταν, ότι θα ζήσουμε τις εικόνες αυτές και θα βιώσουμε καταστάσεις με κλειστές τράπεζες και έλεγχο κεφαλαίων», υπογραμμίζοντας ότι «οι εικόνες αυτές έχουν την υπογραφή του κ. Τσίπρα». Ακόμη, επισήμανε, ότι με το δημοψήφισμα που επέλεξε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, βάζουν το κόμμα πάνω από την Πατρίδα, επιλέγοντας να αμφισβητήσουν την ευρωπαϊκή πορεία της Χώρας και τη συμμετοχή της στο Ευρώ.

Ο κ. Βεσυρόπουλος υπογράμμισε, ότι το «ΝΑΙ στην Ευρώπη», δεν στηρίζεται σε διχαστικές λογικές, σε ιδεοληψίες και σε φοβικά σύνδρομα, τονίζοντας ότι «είναι ένα καθαρό και δυνατό ΝΑΙ για να υπερασπιστούμε τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Είναι το ΝΑΙ των ανθρώπων της δουλειάς και της δημιουργίας, που θέλουν να τερματιστεί η οικονομική ασφυξία. Των συνταξιούχων που ζητούν την αξιοπρέπεια τους, που καταρρακώθηκε έξω από τα ΑΤΜ και τις κλειστές τράπεζες».

Επίσης, ο Βουλευτής Ημαθίας τόνισε, ότι όσοι υποστηρίζουν την επιλογή του ΟΧΙ δεν έχουν απαντήσεις για το τι θα συμβεί την επόμενη ημέρα ενώ αναφέρθηκε στις συνέπειες που θα επιφέρει το ΟΧΙ, το οποίο θα σημάνει αναπόφευκτη χρεοκοπία των τραπεζών και αναγκαστικό κούρεμα καταθέσεων, χρεοκοπία επιχειρήσεων και νέους ανέργους και ολοκληρωτική κατάρρευση της οικονομίας. Μάλιστα, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα λέγοντας, πως «το ΟΧΙ δεν σημαίνει διαγραφή προσωπικών χρεών, το αντίθετο. Τα χρέη σε ευρώ πληρώνονται σε ευρώ. Και θα πληρωθούν στο δεκαπλάσιο αν δεν έχεις ως νόμισμα το ευρώ αλλά τη δραχμή. Όχι σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αξιοποιήσει τους αναπτυξιακούς πόρους του νέου ΕΣΠΑ, της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και του πακέτου Γιούνκερ. Όχι σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν αγροτικές ενισχύσεις και σχέδια βελτίωσης» υπογράμμισε ο κ. Βεσυρόπουλος.

«Είναι δεδομένο ότι η χώρα αντιμετωπίζει πλέον πολιτικό πρόβλημα. Είναι η ώρα της ενότητας και της εθνικής συνεννόησης. Είναι η ώρα για μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με κύρος, αξιοπιστία και αποδοχή. Είναι η ώρα για να αναζητήσουμε όλα αυτά που μας ενώνουν και να βοηθήσουμε την πατρίδα και τους Έλληνες να σταθούν ξανά γερά στα πόδια τους και να δημιουργήσουν» κατέληξε ο Βουλευτής Ημαθίας.