Κατηγορίες
πολιτική

Από τον Αύγουστο στο Νοέμβρη (με πολλές ενδιάμεσες κρίσιμες “στάσεις”)

tsiprasvouliΘερμός πολιτικά αναμένεται ο Αύγουστος, τη στιγμή που οι «δανειστές» είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στην Ελλάδα – κάτι ακούγεται για την Τρίτη 28 Ιουλίου.

Η Κυβέρνηση πρέπει να ακολουθήσει ένα πραγματικά σφιχτό πρόγραμμα, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής αλλά και των «δανειστών», ψηφίζοντας και μια σειρά από μέτρα.

Πρέπει να κλείσει τις διαπραγματεύσεις με την Επιτροπεία (που αποκτά και 4ο μέλος) και να υπάρξει συμφωνία μέχρι τα μέσα Αυγούστου (για να μην χρειαστεί δεύτερο δάνειο-γέφυρα), να  στρώσει όσο γίνεται τη λειτουργία των τραπεζών (και να μπουν σταδιακά σε προ capitals controls καταστάσεις) και στη συνέχεια να πάει σε επίλυση των εσωκομματικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εσωκομματικές εργασίες σημαίνουν «Κεντρική Επιτροπή» αλλά κυρίως σημαίνουν ένα συνέδριο με το οποίο θα αλλάξουν τα πάντα εντός ΣΥΡΙΖΑ.

Δεδομένων όλων των παραπάνω – και αν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα και επιτευχθούν όλοι οι στόχοι, τότε τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και το κόμμα του θα είναι σε θέση να πάνε με βάσιμες ελπίδες  σε εκλογές στις αρχές Νοεμβρίου.