Κατηγορίες
κοινωνία Οικονομία

Από σήμερα σε ισχύ η “κάρτα αλληλεγγύης” – τι είναι

karta allileggyisΑπό σήμερα Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015 ενεργοποιούνται οι Κάρτες Αλληλεγγύης και οι δικαιούχοι-κάτοχοι των καρτών (περίπου 110.000 άνθρωποι) θα μπορούν να κάνουν χρήση της κάρτα σε καταστήματα τροφίμων που διαθέτουν συσκευές POS.

Η κάρτα θα πιστώνεται με το επίδομα σίτισης του δικαιούχου (καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος του προγράμματος και βάσει αρχείων που θα αποστέλλει το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης) και αυτή θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για αγορές τροφίμων σε καταστήματα εμπορίας τροφίμων (supermarket, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, αρτοποιεία). Με την αγορά κάποιου προϊόντος το αντίστοιχο ποσό θα χρεώνεται αυτόματα στην κάρτα, χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση για τον αγοραστή.

Οι κάτοχοι των καρτών θα μπορούν να προμηθεύονται τρόφιμα αξίας από 70 έως 220 ευρώ, ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση.

Η Κάρτα Αλληλεγγύης δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορές με άτοκες δόσεις ή στο διαδίκτυο για ηλεκτρονικές αγορές​​. Επίσης δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ΑΤΜ για ανάληψη μετρητών και το ποσό με το οποίο είναι πιστωμένη δεν μπορεί να εισπραχθεί σε μετρητά.

Προϋπόθεση για την πραγματοποίηση συναλλαγών με την κάρτα είναι να υπάρχει επαρκές διαθέσιμο υπόλοιπο.