Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια

Αλλαγές στην κίνηση φέρνει η κυκλοφοριακή μελέτη της Αλεξάνδρειας

vetsopoulou2Μεγάλες ή μικρότερες αλλαγές προβλέπονται στην κυκλοφοριακή μελέτη που αφορά το πολεοδομικό συγκρότημα της Αλεξάνδρειας, για την οποία η διαβούλευση τελείωσε και πλέον αναμένεται το θέμα να έλθει σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να οριστικοποιηθούν κάποιες αλλαγές ή να γίνουν αλλαγές στα προτεινόμενα.

Η νέα μελέτη προβλέπει φωτεινούς σηματοδότες επί της ΠΕΟ Θεσσαλονίκης – Βέροιας (στο ύψος της στροφής για Κατερίνη), κυκλικό κόμβο στην ακριβώς απέναντι πλευρά (στο ύψος του 2ου Γυμνασίου-Λυκείο, αμέσως μετά τη σιδηροδρομική διάβαση), πεζοδρόμηση τμημάτων οδών (Βετσοπούλου, Πλαστήρα, Ναούσης), μονοδρομήσεις (Αριστοτέλους) και αλλαγές στο φορά κίνησης των οχημάτων σε οδούς που είναι ήδη μονόδρομοι (π.χ. Βιζυηνού, Λαμπράκη).

alexkaterΕπειδή η παρέμβαση που θα γίνει είναι μεγάλη (αν και ίσως το καλύτερο θα ήταν να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο δίκτυο πεζοδρόμων γύρο από το κέντρο, όπως γίνεται εδώ και χρόνια σε πάρα πολλές πόλεις της Ευρώπης), αυτό που ευχόμαστε είναι να εξασφαλιστούν και να απορροφηθούν οι απαιτούμενοι πόροι και οτιδήποτε αποφασιστεί να αλλάξει να τελειώσει γρήγορα. Όλοι θυμόμαστε τα προβλήματα που δημιούργησε η ανάπλαση του κέντρο τα τελευταία χρόνια.