Κατηγορίες
αστυνομικές ειδήσεις

Συνελήφθησαν 4 άτομα στην Ημαθία για αγοραπωλησία λαθραίου καπνού

syll20150718Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας κατασχέθηκαν 9,5 κιλά λαθραίου καπνού

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθούν 4 άτομα στην Ημαθία για αγοραπωλησία λαθραίου καπνού.

Πρόκειται για έναν 53χρονο ημεδαπό και 3 υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 32, 41, 43 χρονών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, το βράδυ του Σαββάτου 18/7 σε χωριό της Ημαθίας, εντοπίστηκαν αρχικά ο 53χρονος και ο 32χρονος να επιβαίνουν σε όχημα, σε έρευνα του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6 συσκευασίες με λαθραίο καπνό, συνολικού βάρους 3 κιλών.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι την παραπάνω ποσότητα λαθραίου καπνού την είχαν προμηθευτεί από τον 41χρονο και τον 43χρονο, οι οποίοι εντοπίστηκαν λίγη ώρα αργότερα στην Βέροια και συνελήφθησαν, ενώ στην κατοχή του 43χρονου εντοπίστηκαν άλλες 13 συσκευασίες με λαθραίο καπνό συνολικού βάρους 6,5 κιλών, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Οι κατασχεθείσες ποσότητες λαθραίου καπνού θα αποσταλούν στο Τελωνείο Βέροιας για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.