Κατηγορίες
βουλευτές Λαπαβίτσας

Λαπαβίτσας (Ημαθίας-ΣΥΡΙΖΑ): “η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν θέλει επιστροφή σε μνημόνια και προγράμματα λιτότητας”

lapavitsas4Με αφομή το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουνίου από τον βουλευτή Κ. Λαπαβίτσα (Ημαθίας – ΣΥΡΙΖΑ) έγινε η ακολουθη δήλωση:

“Το δημοψήφισμα της  05/07/2015  έδειξε ξεκάθαρα ότι η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν θέλει επιστροφή σε μνημόνια και  προγράμματα λιτότητας. Μας έδειξε επίσης ότι ο ελληνικός λαός νιώθει βαθύτατα ταπεινωμένος και θέλει να αποκαταστήσει την εθνική του αξιοπρέπεια και περηφάνια.

Στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις που έρχονται και στις δύσκολες αποφάσεις που καλείται να λάβει η κυβέρνηση,  το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος  πρέπει να λειτουργήσει ως πυξίδα.

Ίσως το πιο σημαντικό πράγμα  που μπορώ να πω είναι ότι στις επόμενες μέρες θα πρέπει να υπάρξουν πρωτοβουλίες με άμεση συμμετοχή όλων των λαϊκών στρωμάτων στα κοινά, με πρώτο ρόλο αυτόν της νεολαίας.

Είμαι αισιόδοξος  γιατί πιστεύω ότι η δύναμη που έδειξε ο κόσμος με την συμμετοχή στο δημοψήφισμα,  παρά το όργιο παραπληροφόρησης και τρομοκρατίας, θα επιτρέψει τη χώρα να βγει από τη δύσκολη θέση που βρίσκεται.”