Κατηγορίες
τηλεόραση

Εγκαλεί δημοσιογράφους η ΕΣΗΕΑ – κάνει λόγο για περιπτώσεις απροκάλυπτης προπαγάνδας

dimosografos-megadimopsifη αντικειμενικότητα είναι στα φόρτε της αυτές τις μέρες…!

Ενώ τα βίντεο από τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία “ειδήσεων” δίνουν και παίρνουν – πλέον έχουν γίνει viral βίντεο που δείχνουν “δημοσιογράφους” να κόβουν στη ψύχρα όσους δεν λένε μια άποψη που να είναι… συμβατή με όσα πρεσβεύει το μέσο για το οποίο εργάζονται – η ΕΣΗΕΑ εγκαλεί δημοσιογράφους που «υποκαθιστούν το δημοσιογραφικό λειτούργημα με απροκάλυπτη προπαγάνδα», τονίζοντας παράλληλα «την ανάγκη αποφυγής διχαστικής ατμόσφαιρας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

Σε μία δύσκολη συγκυρία για τη χώρα καλείται ο ελληνικός λαός να κάνει τις δημοκρατικές επιλογές του. Βασική προϋπόθεση είναι η αντικειμενική ενημέρωση με σεβασμό της κάθε άποψης, έργο που πρέπει να επιτελούν οι κατά περίπτωση εμπλεκόμενοι δημοσιογράφοι.

Δυστυχώς, ορισμένοι συνάδελφοι κυρίως σε τηλεοπτικά μέσα, αντί να ακολουθούν με την επιβαλλόμενη αυστηρότητα τους κανόνες δεοντολογίας, εκτρέπονται σε παραβατικές συμπεριφορές, υποκαθιστώντας το δημοσιογραφικό λειτούργημα με απροκάλυπτη προπαγάνδα.

Καταγγέλλεται η προκλητική αυτή συμπεριφορά, από δημοσιογράφους που λειτουργώντας ως εγκάθετοι, προκαλούν τη γενική αγανάκτηση. Ιδιαίτερη είναι η ευθύνη των διευθυντικών και άλλων επιτελικών στελεχών όλων των Μέσων.

Παράλληλα, θα πρέπει να αποδοκιμαστούν περιπτώσεις απροκάλυπτων επιθέσεων κατά δημοσιογράφων, που ανταποκρίνονται στη δύσκολη αποστολή τους.

Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας, ιδιαίτερα επισημαίνει την ανάγκη αποφυγής διχαστικής ατμόσφαιρας που κατά πρώτο λόγο πλήττει το κοινωνικό σύνολο και την ίδια τη χώρα. Αντίθετα η αναγκαία ενότητα στη βάση λειτουργεί υπέρ του συνόλου και του εθνικού συμφέροντος.

Καλούνται οι συνάδελφοι υπεύθυνοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, να γνωστοποιήσουν, ως οφείλουν, τη θέση αυτή του Εποπτικού Οργάνου Δεοντολογίας.