Κατηγορίες
αυτοκίνητο

Ανάκληση μοντέλων Smart ForTwo για αντικατάσταση των αμορτισέρ του μπροστινού άξονα

smautologoH Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία MERCEDES-BENZ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Ε., σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της ∆ιεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης οχημάτων smart μοντέλα fortwo (BM453342, BM453343, BM453344 και BM453353).

Η ανάκληση περιλαμβάνει 227 οχήματα, παραγωγής Απριλίου 2014 έως Νοεμβρίου 2014, στα οποία θα μπορούσε να μην έχει εκτελεστεί σωστά η συγκόλληση της βάσης του βραχίονα ράβδου στρέψης στο αμορτισέρ, λόγω ενός σφάλματος του προμηθευτή. Υπό ιδιαίτερα υψηλές καταπονήσεις θα μπορούσαν να αποκοπούν οι ραφές συγκόλλησης της βάσης.

Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να επηρεαστούν δυσμενώς οι ιδιότητες οδήγησης του οχήματος λόγω μιας ισχυρότερης κλίσης ταλάντωσης. Ακόμα και η πρόκληση ζημιάς στα ελαστικά θα ήταν εφικτή σε μεγαλύτερες περιστροφές του τιμονιού. Στα εμπλεκόμενα οχήματα δε θα μπορούσε συνεπώς να αποκλειστεί ο αυξημένος κίνδυνος ατυχήματος. Γι’ αυτό το λόγο, στα πλαίσια ανάκλησης, θα αντικατασταθούν προληπτικά τα αμορτισέρ του μπροστινού άξονα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με τα ανωτέρω θέματα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Επιβατικών Οχημάτων smart της Mercedes-Benz Ελλάς Α.Ε.Ε., προκειμένου να γίνει αντικατάσταση των αμορτισέρ του μπροστινού άξονα, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τη Γραμμή Εξυπηρέτησης Πελατών MERCEDES-BENZ στο τηλέφωνο 800 11 76000