Κατηγορίες
βουλευτές Λαπαβίτσας

Το ψήφισμα του Δήμου Αλεξάνδρειας για τις δηλώσεις καρπόπτωσης-καρπόδεσης κατέθεσε στον αρμόδιο υπουργό ο βουλευτής Ημαθίας (ΣΥΡΙΖΑ) Κ. Λαπαβίτσας

lapavitsas4Το Ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας σχετικά με τη πρόσφατη απόφαση του ΕΛΓΑ για τις δηλώσεις ζημίας καρπόδεσης και καρπόπτωσης εξαιτίας καιρικών συνθηκών κατέθεσε σήμερα ως αναφορά για τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο βουλευτής Ημαθίας – ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας , ζητώντας από τον υπουργό να απαντήσει σχετικά και να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες για το θέμα.

Πιο συγκεκριμένα, η αναφορά αφορά την απόφαση του ΕΛΓΑ να μη συμπεριλάβει στις δηλώσεις ζημίας καρπόδεσης και καρπόπτωσης εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, τα βιομηχανικά και επιτραπέζια ροδάκινα, νεκταρίνια, δαμάσκηνα, κορόμηλα και βερίκοκα, οι ποικιλίες των οποίων παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα.

Το κείμενο της αναφοράς Λαπαβίτσα είναι το εξής:

Για τον κ. Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Θέμα: «Απόφαση του ΕΛΓΑ για τις δηλώσεις ζημίας καρπόδεσης και καρπόπτωσης εξαιτίας καιρικών συνθηκών»

Ο Βουλευτής Ημαθίας Λαπαβίτσας Κωνσταντίνος, καταθέτει ως αναφορά το με υπ’ αριθμ. Πρωτ. 17324 και με ημερομηνία 02.06.2015 Ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας σχετικά με τη πρόσφατη απόφαση του ΕΛΓΑ να μη συμπεριλάβει στις δηλώσεις ζημίας καρπόδεσης και καρπόπτωσης εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, τα βιομηχανικά και επιτραπέζια ροδάκινα, νεκταρίνια, δαμάσκηνα, κορόμηλα και βερίκοκα, οι ποικιλίες των οποίων παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα.

Συνημμένα σας υποβάλουμε το σχετικό έγγραφο.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειες σας.

Αθήνα, 16.06.2015

Ο καταθέτων Βουλευτής

Λαπαβίτσας Κων/νος