Κατηγορίες
παιδεία

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο – Νηπιαγωγείο Αλεξάνδρειας πήγε εκδρομή & ευχαριστεί

DSCN8055Το Ειδικό Δημοτικό σχολείο και Νηπιαγωγείο Αλεξάνδρειας πραγματοποίησαν την καθιερωμένη ημερήσια εκδρομή τους την Παρασκευή 29 Μαίου 2015 στο νομό Πιερίας.

Μια εκδρομή που ήταν αποτέλεσμα αγάπης και αλληλεγγύης φίλων και ανθρώπων που στηρίζουν τις προσπάθειες του σχολείου και των μαθητών /τριών μας .

Ξεκινήσαμε το πρωϊ της Παρασκευής με το λεωφορείο, το κόστος του οποίου (220 Ευρώ) πληρώθηκε από τη Δικηγόρο της πόλης μας και φίλη του σχολείου κ. Κουρκουτά Δώρα την οποία και ευχαριστούμε, γιατί με τη δική της στήριξη η εκδρομή πραγματοποιήθηκε με μεγάλη ευκολία.

Το πρωϊνό αν και βροχερό για τους μαθητές/τριές μας ήταν το πιο ηλιόλουστο πρωϊνό και χαρούμενοι ξεκινήσαμε με την πίστη ότι όλα θα πάνε καλά.

Πρώτος σταθμός ήταν στο Θεραπευτικό Όμιλο Ιππασίας στο Βαρικό Πιερίας όπου μας περίμενε η Εκπαιδεύτρια Θεραπευτικής Ιππασίας Φυσιοθεραπεύτρια κ. Κατερίνα Γιώργου μαζί με τους συνεργάτες της οι οποίοι στη συνέχεια μας γνώρισαν το Γιώργο, ένα άλογο πανέμορφο ένα άλογο εκπαιδευμένο στη θεραπευτική ιππασία.DSCN8047

Όλα τα παιδιά του σχολείου ήρθαν σε επαφή και ίππευσαν για λίγο το Γιώργο ,κάνοντας μια μικρή βόλτα στην οποία παράλληλα η κυρία Κατερίνα μας εξηγούσε και μας έδειχνε ασκήσεις που μπορούν να βοηθήσουν τους μαθητές μας ανάλογα με την αναπηρία του καθενός/μιας.

Την ευχαριστούμε θερμά που μας συνάντησε και μας αφιέρωσε το χρόνο της, αλλά προπάντων για την αφιλοκερδή προσφορά της καθώς επίσης και για τον πανέμορφο πίνακα με άλογα που μας χάρισε ως αποχαιρετιστήριο δώρο.

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε τον παιδότοπο «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» στη Νέα Χράνη Πιερίας του κυρίου Γιώργου .

Τα παιδιά έπαιξαν και διασκέδασαν τόσο στον εσωτερικό χώρο του παιδότοπου όσο και στον πολύ όμορφο εξωτερικό παρά τον άστατο καιρό.

DSCN8066Ευχαριστούμε τη Διεύθυνση του παιδότοπου που άνοιξε μόνο για το σχολείο μας και δέχτηκε δωρεάν όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες μια πράξη που μας συγκίνησε πολύ.

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το Πλατανόδασος Πιερίας όπου καθήσαμε για φαγητό . Μετά το φαγητό ήρθαν η μουσικοί από τον Ποντιακό Σύλλογο Νεοκαισάρειας « Ο ΠΟΝΤΟΣ» έπαιξαν τραγούδια και όλοι μαζί παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί χορέψαμε και διασκεδάσαμε .

Τους ευχαριστούμε για άλλη μια φορά γιατί ο ίδιος Σύλλογος μας είχε χορηγήσει πριν από το Πάσχα 2 καρέκλες για ανάπηρους και λαμπάδες για το Πασχαλινό παζάρι.

DSCN8129Αν λάβουμε υπόψη όλες αυτές τις πράξεις αγάπης και αλληλεγγύης και προσθέσουμε τις εμπειρίες που απέκτησαν οι μαθητές /τριές μας και κυρίως τη διάθεση , το γέλιο τους και τη χαρούμενη συμμετοχή τους σε όλες τις δράσεις ,η εκδρομή ήταν πολύ πετυχημένη και μια όμορφη μέρα για όλους μας για τους μαθητές/τριες, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς .

ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ.