Κατηγορίες
περιβάλλον Περιφεριακή Ενότητα Ημαθίας

Σύσκεψη με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας για την «Τάφρο 66» και τον Λουδία

T66-LOUDIASΜε πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Κώστα Καλαϊτζίδη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, το πρωί της Δευτέρας 15ης Ιουνίου, με στελέχη της διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας και εκπροσώπων των βιομηχανιών της  Ημαθίας, οι οποίες εδράζουν πλησίον της «Τάφρου 66» και του Λουδία.

Ο κ.αντιπεριφερειάρχης μετέφερε στους εκπροσώπους των βιομηχανιών την βούληση του να υπάρξει αυστηρή εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας λειτουργίας των βιολογικών καθαρισμών, εν όψει της έναρξης της παραγωγικής διαδικασίας διαλογής και μεταποίησης φρούτων, τονίζοντας ότι…

θα διενεργηθούν έλεγχοι δυο φορές το ερχόμενο χρονικό διάστημα, ενώ θα γίνει μέτρηση των υδάτων και θα ληφθούν δείγματα στα όρια των περιφερειακών ενοτήτων Πέλλας και Ημαθίας και συντονισμός των προσπαθειών μηδενισμού της ρύπανσης με τον ομόλογο του αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεοδωρίδη.

«Πρώτο μας μέλημα είναι να προστατέψουμε την υγεία των πολιτών της Ημαθίας και του οικοσυστήματος, απ΄ όπου διέρχεται η «Τάφρος 66» και ο ποταμός Λουδίας. Σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε τις βιομηχανίες αρωγούς. Ευελπιστώ ότι από φέτος διαμορφώνεται ένα νέο, ποιοτικό, περιβαλλοντικό επίπεδο, στο οποίο θα συνδράμουν όλοι οι εμπλεκόμενοι, χωρίς να χρειαστεί να καταφύγουμε σε νομικά και διοικητικά μέτρα» τόνισε σε δήλωση του, μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Καλαϊτζίδης.