Κατηγορίες
Πλατύ τοπικά νέα

Σιδηροδρομικός Σταθμός Πλατέος: πρέπει να προχωρήσει η δημιουργία χώρου στάθμευσης

platy-parking stathmos00001Δεκάδες είναι οι συμπολίτες μας που κάθε μέρα – οποιαδήποτε ώρα της μέρας – αφήνουν τα αυτοκίνητά τους στον πρόχειρο χώρο στάθμευσης που υπάρχει πίσω από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Πλατέος και στη συνέχεια μετεπιβιβάζονται στο τρένο για να κατευθυνθούν είτε στη Θεσσαλονίκη (κυρίως) είτε αλλού.

Λόγω και της κρίσης αλλά και της αυξημένης τιμής των καυσίμων ο αριθμός των αυτοκινήτων που σταθμεύουν είναι ιδιαίτερα αυξημένος και ο χώρος αποδεικνύεται καθημερινά μικρός αλλά και ανοργάνωτος, αφού πέραν του ότι υπάρχουν 2 ασφαλτοστρωμένες λωρίδες δεν υπάρχει τίποτε άλλο ενώ ένα μικρό περιφραγμένο τμήμα που ανήκει στα ΕΛ.ΤΑ. κάνει την κατάσταση ακόμη χειρότερη.

Βρισκόμαστε ήδη στη δεύτερη δημοτική περίοδο (τρεις στη ουσία, αν υπολογίσουμε και τον παλιό Δήμο Πλατέος) από τη στιγμή που στο χώρο έχουν αρχίσει να σταθμεύουν τόσα πολλά αυτοκίνητα που ανήκουν σε συμπολίτες μας τόσο από το Δήμο Αλεξάνδρειας όσο και από τη γύρω περιοχή (Γιαννιτσά, Κρ. Βρύση, Βέροια κλπ). Και πέρα από μικροπαρεμβάσεις και μικροδιαμορφώσεις δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε.

Καλό θα είναι να γίνει μια άμεση και σημαντική παρέμβαση από το Δήμο, ώστε να αγοραστεί σε πρώτη φάση το κομματάκι των ΕΛ.ΤΑ και στη συνέχεια να προχωρήσει η διαμόρφωση του χώρου, ώστε να γίνει ένας κανονικός ανοιχτός οριοθετημένος εντός και εκτός χώρος στάθμευσης.

platy-parking stathmos00001

platy-parking stathmos01001

platy-parking stathmos02001