Κατηγορίες
ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας Πλατύ

Πλατύ: στα 603,55 ευρώ το κόστος σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης

ergaapoxeteysi-platiΤι όμως θα πρέπει να ξαναδούνε πριν οριστικοποιηθεί η απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑΑλ;

Σύμφωνα με την υπ’ αρ. 50 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Άρδευσης του Δήμου Αλεξάνδρειας της 25ης Μαΐου 2015, κάθε ακίνητο που πρόκειται να συνδεθεί με το δίκτυο αποχέτευσης στην Δημοτική Κοινότητα Πλατέος θα πρέπει να καταβάλει συνολικά το ποσό των € 603,55 με ΦΠΑ για να συνδεθεί.

Το ποσό αυτό αφορά τη διαίρεση του ποσού για την κατασκευή των ιδιωτικών παροχών αποχέτευσης – η κατασκευή δεν αποτελεί επιλέξιμη δαπάνη και δεν χρηματοδοτείται από το ΕΠΠΕΡΑΑ και για το λόγο αυτό θα πρέπει να καλυφθεί από πόρους της ΔΕΥΑΑ Αλεξάνδρειας (ανέρχεται στα € 352.000,00 δια τις 840 παροχές = €419,05) ΣΥΝ το τέλος σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης (το οποίο ορίστηκε στο ποσό των € 150.00).

Αυτό το οποίο πρέπει να ξαναδούν άπαντες (των οποίων η έγκριση απαιτείται για να ισχύσει η παραπάνω απόφαση) είναι η πρόταση που πέρασε κατά πλειοψηφία από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑ Αλεξάνδρειας και αφορά τη δυνατότητα στους καταναλωτές να καταβάλλουν τα τέλη σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης σε 12 διμηνιαίες ισόποσες δόσεις των € 50,30.

Πενήντα ευρώ – τα οποία θα «έρχονται» μαζί με τον λογαριασμό είναι πάρα πολλά. Ας κάνουν τις 12 διμηνιαίες δόσεις 24, ούτως ώστε ένα αναπόφευκτο οικονομικό βάρος να ελαφρύνει λίγο.

*σε ερώτηση που είχε κάνει η «Περισκόπηση» πριν από περίπου έναν χρόνο (στις 20 Αυγούστου 2014) στον πρώην πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ Αλ Γιώργο Τζίλα, αυτός είχε πει πως το ποσό συνολικά θα ήταν γύρω στα 600 ευρώ – θυμηθείτε ΕΔΩ.

** φυσικά δεν θα πρέπει να μείνει ανοιχτό και το θέμα της οδοποιίας, αφού ακόμη τα πράγματα είναι όπως ήταν (με ελάχιστες εξαιρέσεις) κατά τη διάρκεια των έργων.