Κατηγορίες
παιδεία

Ξεκινούν οι διαδικασίες για τα μηχανογραφικά των υποψηφίων για ΑΕΙ/ΤΕΙ

amfiteatro_panepistimio3Ξεκινούν σήμερα Δευτέρα 15 Ιουνίου (και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 7 Ιουλίου) οι διαδικασίες για την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων για την ανώτατη εκπαίδευση της χώρας.

Αρχικά οι υποψήφιοι θα απευθυνθούν από σήμερα στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Μετά την απόκτηση του password θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το μηχανογραφικό δελτίο και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).

Από την ανακοίνωση των βαθμών των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) ή των Επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ) αντίστοιχα, ως και την Τρίτη 7-7-2015, όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό  (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ).

Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό  καταχωρίζεται στη βάση του Υπουργείου Παιδείας και καμμία τροποποίηση από τον υποψήφιο δεν είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας. Ο υποψήφιος καλό είναι να εκτυπώσει ή/και να αποθηκεύσει στον υπολογιστή του το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορεί να δει τις τελικές προτιμήσεις του.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.