Κατηγορίες
Ελλάδα Οικονομία τράπεζες

Κλειστές τράπεζες μέχρι και 6 Ιουλίου – στα € 60 το όριο αναλήψεως – δείτε το ΦΕΚ

atmanalipsiΜε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ήδη έχει δημοσιευτεί στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως (δείτε το ΦΕΚ ΕΔΩ), επεβλήθησαν στη χώρα περιορισμοί στις τραπεζικές συναλλαγές.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο ΦΕΚ η χρονική περίοδος από 28 Ιουνίου έως και 6 Ιουλίου κηρύχθηκε τραπεζική αργία η οποία συμπεριλαμβάνει όλα τα πιστωτικά ιδρύματα που λειτουργούν στην Ελλάδα με οποιαδήποτε μορφή.

Ο περιορισμός στις συναλλαγές σημαίνει πως υφίσταται πλέον όριο αναλήψεων που δεν θα υπερβαίνει τα 60 ευρώ ημερησίως ανά άτομο και ανά τράπεζα.

Οι συντάξεις θα πιστώνονται κανονικά στους λογαριασμούς. Οι αναλήψεις θα γίνονται με βάση το ημερήσιο όριο. Εντός της ημέρας θα ανακοινωθούν τα τραπεζικά καταστήματα, τα οποία θα καταβάλουν τα ποσά στους δικαιούχους που δεν διαθέτουν κάρτα.
Η μισθοδοσία θα καταβληθεί κανονικά στους δικαιούχους με ηλεκτρονικό τρόπο.
Οι πιστωτικές κάρτες δεν θα έχουν όριο στη χρήση τους, αλλά για αγορές μόνο εντός Ελλάδας.
Το ίδιο θα ισχύσει και για το web banking, δηλαδή δεν θα μπορεί κάποιος να μεταφέρει χρήματα στο εξωτερικό.
Για τις επιχειρήσεις θα υπάρχουν περιορισμοί μόνο για όσες έχουν δραστηριότητα για το εξωτερικό.

Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών θα καθορίσει και θα εξετάζει τον τρόπο πραγματοποίησης συναλλαγών με όσους έχουν επείγουσες και αναγκαίες συναλλαγές με το εξωτερικό και που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με το όριο ανάληψης μετρητών ή μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών (π.χ. επιχειρήσεις, πληρωμές προς το εξωτερικό για λόγους υγείας, γονείς που στέλνουν χρήματα σε φοιτητές).