Κατηγορίες
Οικονομία

Η υπομονή, οι συγκεντρώσεις και οι συναντήσεις

eurlucchΔεν είναι λίγες οι φορές που ακούμε τις τελευταίες ημέρες πολλούς γύρω μας (αυτούς που σκέφτονται πραγματικά και αναλύουν όσο μπορούν τα δεδομένα και όχι αυτούς που τρώνε αμάσητο ότι τους ταΐζουν τα κανάλια) να λένε «αι στο διάολο, να τελειώνουμε και ας είναι και με έξοδο από την ευρωζώνη».

Έχουν φτάσει στο αμήν τα όρια της υπομονής ενός ολόκληρου λαού, που περιμένει από τον προηγούμενο Σεπτέμβρη (γιατί δεν είναι… «προνόμιο» της Κυβέρνησης Τσίπρα η ιστορία, είχαν και οι προηγούμενοι από αυτόν τα ίδια – αλλά σε πολύ μικρότερη ένταση – προβλήματα) να δει που θα πάει η διαπραγμάτευση. Σήμερα είναι μια μέρα που θα κρίνει πολλά. Όχι όλα, αλλά πολλά. Με τον Τσίπρα στην Αγία Πετρούπολη και στους BRICS και τον Βαρουφάκη στο (αμαρτωλό) Λουξεμβούργο.

Όσο για τους εντός; Αυτοί προφανώς θα τρέξουν σήμερα ώστε να επιβεβαιωθούν οι «σφυγμομετρήσεις», που θέλουν τους υπέρ της παραμονής στο ευρώ υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και όρους να είναι περισσότεροι. Και φυσικά αυτοί (οι εντός) θα τρέξουν με σκοπό να εξοφλήσουν τα χρωστούμενα στους εκτός γραμμάτια που έχουν ανεξόφλητα, είτε οι ίδιοι είτε τα αφεντικά τους. Μην απορήσετε αν οι σημερινές συγκεντρώσεις είναι πιο ογκώδεις από τις χθεσινές και επιδειχθούν δεόντως από τα εγχώρια συστημικά ΜΜΕ.

Όλα είναι πλέον θέμα εικόνας, όχι ουσίας!!