Κατηγορίες
διάφορα

Ενέργεια από το ρούτερ χωρίς μονάδες φόρτισης

powifiΕπειδή τα πάντα στη σύγχρονη εποχή είναι ηλεκτρισμός και ενέργεια (που κάνει τις άπειρες ηλεκτρονικές συσκευές να δουλεύουν ακατάπαυστα), οι εναλλακτικοί τρόποι μεταφοράς ενέργειας και οι τρόποι με τους οποίους αυτή θα εξοικονομείται ακόμη περισσότερο τόσο σε συσκευές ευρείας κατανάλωσης όσο και σε εξειδικευμένες συσκευές είναι πρωτεύουσας σημασίας θέματα με τα οποία ασχολούνται οι επιστήμονες.

Μεταξύ αυτών και ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, που κατάφεραν – έστω και σε πειραματικό για την ώρα στάδιο – να αναπτύξουν τεχνολογία που μετατρέπει το σήμα του Wi-Fi σε πολύτιμη ενέργεια για την επικοινωνία και την φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών.

Το όνομα που της δόθηκε είναι PoWiFi. Ένας ρούτερ ειδικής κατασκευής «ανακυκλώνει» τα ραδιοκύματα τις ασύρματης διαδικτυακής σύνδεσης τα οποία στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός ανορθωτή, μετατρέπονταν σε ηλεκτρική τάση.

Το όλο εγχείρημα – αν και δοκιμάστηκε σε μικροσυσκευές με επιτυχία – είναι ακόμη σε εμβρυακό στάδιο, όμως το σίγουρο είναι πως θα φέρει επανάσταση στον συγκεκριμένο τομέα αφού στην ουσία «αντλεί» ενέργεια από τον χώρο χωρίς να απαιτείται μια συγκεκριμένη μονάδα φόρτισης.