Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια παιδεία

Ειδικό Δημοτικό σχολείο – Νηπιαγωγείο Αλεξάνδρειας: γιορτή λήξης της σχολ. χρονιάς

liksieidiko2015«Μια λεμονιά ανθίζει στη γειτονιά»

Oι μαθητές/τριες του Ειδικού Δημοτικού σχολείου – Νηπιαγωγείου Αλεξάνδρειας αποχαιρέτησαν την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015 το απόγευμα με την καθιερωμένη αποχαιρετιστήρια γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς.

Σε συνεργασία με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Στ2 του 1ου Δ.Σ. Αλεξάνδρειας, με δασκάλα τη κ. Βάσω Μηρτσέκη, παρουσίασαν αποσπάσματα από ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες. Μια απόφαση που πάρθηκε ύστερα από την κοινή επιθυμία εκπαιδευτικών και παιδιών να γνωριστούν ακόμη περισσότερο μεταξύ τους, μια γνωριμία που ξεκίνησε από την προηγούμενη χρονιά και συνεχίστηκε φέτος έχοντας οι μαθητές αναπτύξει πια δεσμούς φιλίας μεταξύ τους.

Οι ρόλοι μοιράστηκαν, οι πρόβες ξεκίνησαν και τα αποτελέσματα της συνεργασίας μας φάνηκαν στα χαρούμενα πρόσωπα των παιδιών, των εκπαιδευτικών, των γονέων, αλλά και του κόσμου που παρευρέθηκε και τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωσή μας.

Ατάκες του Ρίζου, του Βουτσά, της Καραγιάννη, της Βλαχοπούλου, της Νοταρά καθώς και τραγούδια που έλεγαν στις διάφορες ταινίες τους γέμισαν τον προαύλιο χώρο του σχολείου και διασκέδασαν μικρούς και μεγάλους.

Ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές της βραδιάς ήταν ο αποχαιρετισμός δύο μαθητών του Ειδικού δημοτικού σχολείου στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά και των μαθητών/τριών του Στ2 με ένα αναμνηστικό με μια φωτογραφία της μεγάλης συντροφιάς

liksieidiko2015-2Η γιορτή μας συνεχίστηκε με ζωντανή μουσική από μαθητές και νεαρούς…………. όπου όλοι μαζί διασκεδάσαμε και χορέψαμε όπως οφείλαμε να κάνουμε στη ταβέρνα ΤΟ ΧΑΡΑΜΑ, η οποία ήταν το σκηνικό για την παρουσίαση των διαλόγων των παιδιών.

Οι γονείς του Ειδικού Δ.Σ. Αλεξάνδρειας, ο σύλλογος διδασκόντων καθώς και οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους βοήθησαν για το στήσιμο αυτής της γιορτής.

Ειδικότερα, ένα μεγάλο ευχαριστώ :

  • Στην Εκκλησία για την παραχώρηση των καθισμάτων και για τη στήριξή της σε ό,τι χρειαστήκαμε.
  • Στους μουσικούς που αφιλοκερδώς μας διασκέδασαν και κάλυψαν τη γιορτή με ζωντανή μουσική και με τη δική τους μικροφωνική .
  • Στην κ. Κεσικίδου Γεωργία ιδιοκτήτρια του νέου καφενείου «Γιαρντίμ» (στα παλαιά ΚΑΠΗ) για τη διάθεση τραπεζιών, καρεκλών και άλλων ειδών καφενείου.
  • Στον κ. Καραπατσάκη Νικόλαο που βιντεοσκόπησε τη γιορτή μας και μας έδωσε αντίγραφα DVD για όλα τα παιδιά.
  • Σε όλους τους γονείς (του Ειδικού Σχολείου αλλά και της Τάξης ΣΤ2 του 1ου Δημοτικού) που έφτιαξαν και έστησαν ένα μεγάλο και πλούσιο μπουφέ.

Αλλά κυρίως να ευχαριστήσουμε τα παιδιά του Στ2 και τη δασκάλα τους Βάσω Μιρτσέκη οι οποίοι αποδέχτηκαν τους μαθητές και τις μαθήτριες του Eιδικού Δημοτικού Σχολείου-Nηπιαγωγείου Αλεξάνδρειας γι’ αυτό που είναι, αλληλεπίδρασαν και δέθηκαν μαζί τους αντιμετωπίζοντας τους ως ίσους νιώθοντας όχι λύπη και συμπόνια, αλλά πραγματική αγάπη και ενδιαφέρον.

Αυτό άλλωστε θέλαμε να δείξουμε και με το τελευταίο τραγούδι της αποχαιρετιστήριας γιορτής μας. «Κάντε υπομονή κι ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός, κάντε υπομονή μια λεμονιά ανθίζει στη γειτονιά…» στη δική μας γειτονιά άνθισε μία συντροφιά η οποία ευχόμαστε να κρατήσει για πάντα και να γίνει η αφορμή να ανθίσουν και αλλού συντροφιές σαν αυτήν.

Τέλος ,στη λήξη της Σχολικής χρονιάς, νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε για μια ακόμη φορά όλους και όλες που ήταν κοντά μας και αυτή τη χρονιά . Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους δύο φούρνους της πόλης μας «ΠΙΝΑΚΩΤΗ» του Κ. ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και «Ο ΦΟΥΡΝΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ» του κ. ΑΡΓΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟ ΒΑΓΓΕΛΗ που για μια ολόκληρη χρονιά έδωσαν το πρωϊνό των μαθητών/τριων μας .

Επίσης ευχαριστούμε όλο τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο του νομού μας που μας έδωσαν χώρο για να παρουσιάσουμε τις δραστηριότητες του σχολείου μας.

Ευχόμαστε σε όλους/ες καλό καλοκαίρι με υγεία και χαρά και καλή αντάμωση το Σεπτέμβρη στο ξεκίνημα της νέας Σχολικής Χρονιάς.