Κατηγορίες
Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας ΚΕΔΑ Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αλεξάνδρειας

Δελιόπουλος (στο Δημοτικό Συμβούλιο) για κολυμβητήριο & θερινό σινεμά

deliopoulos4Ενημέρωση για το Κολυμβητήριο και το θερινό σινεμά του Δήμου έκανε ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ Στεφ. Δελιόπουλος.

Όπως ανέφερε, δεν έχει αλλάξει τίποτε στη λειτουργία του Κολυμβητηρίου σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά (σχεδιασμός, κοστολόγιο κλπ), με μόνη διαφορά πως από φέτος θα υπάρχει και λεωφορείο που θα μεταφέρει κολυμβητές και από τη Δημοτική Ενότητα Αντιγονιδών (εκτός δηλαδή από τις Δ.Ε. Μελίκης και Πλατέος).

Για τον θερινό κινηματογράφο ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ είπε ότι μελετήθηκαν τα στοιχεία των προηγούμενων ετών και πως το κοστολόγιο ήταν περίπου € 7.000 κατ’ έτος. Αυτό σήμαινε – βάσει και των εισπράξεων – ότι η ΚΕΔΑ έπρεπε να συνεισφέρει το πόσο των € 2-3.000 για να κλείσει η ψαλίδα μεταξύ εξόδων και εισπράξεων.

Υπήρξε η σκέψη να γίνει μεταφορά του θερινού κινηματογράφου στο Δημοτικό Αμφιθέατρο, όμως αν γίνονταν αυτό (πέραν των απαιτούμενων εξόδων) για να αδειοδοτηθεί θα έπρεπε να λειτουργεί ως κινηματογράφος αποκλειστικά. Οπότε η επιλογή αυτή αποκλείστηκε. Η επιλογή της «επιστροφής» στο «Άνεσις» αποκλείστηκε επίσης, αφού από τις αρχές του 2015 και μετά οι ταινίες που δίδουν στα σινεμά οι εταιρίες διανομής είναι σε ψηφιακή μορφή και η αγορά μηχανημάτων αναπαραγωγής είναι ιδιαίτερα δαπανηρή (περίπου €40.000), ενώ η προβολή παλαιότερων ταινιών που μπορούν να ενοικιαστούν ή να βρεθούν στο ίντερνετ είναι σίγουρο πως δεν θα προσέλκυε θεατές.

Οπότε για όλους τους παραπάνω λόγους, όπως κατέληξε ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ, αποκλείστηκε η πιθανότητα λειτουργίας του θερινού σινεμά.