Κατηγορίες
Δήμος Αλεξάνδρειας

Δήμος Αλεξάνδρειας είναι ένα σύνολο οικισμών, όχι μόνον ένας!

mmedimosalexΘα το αναφέρουμε για μια ακόμη φορά, γιατί τα παράπονα που δεχόμαστε (για συμπολίτευση και αντιπολίτευση) είναι αρκετά και κινούνται γύρω από τον ίδιο άξονα: “Δήμος Αλεξάνδρειας” δεν είναι μόνο το πολεοδομικό συγκρότημα της Αλεξάνδρειας!

Ναι, κάτι λιγότερο από τον μισό πληθυσμό του Δήμου των 42.000 κατοίκων ζει στο πολεοδομικό συγκρότημα – ναι, εκατοντάδες είναι οι δημότες από το σύνολο των χωριών που καθημερινά επισκέπτονται για κάποια δουλειά την πόλη – ναι, πολλοί (μεταξύ αυτών και πολλά νέα ζευγάρια που έχουν αρχίσει να χτίζουν τώρα τη ζωή τους) από τα χωριά αναγκάζονται να ζουν σε κάποιο διαμέρισμα στην πόλη.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως τα ζητήματα που αφορούν οποιονδήποτε άλλο οικισμό του Δήμου θα πρέπει να περνάνε στο ντούκου, σε δεύτερη μοίρα ή θα πρέπει να αγνοούται.

Κι αν το δούμε και εντελώς “ψυχρά” και “υπολογιστικά”, τα λεφτά που μπαίνουν στο δημοτικό ταμείο ή η ψήφος ενός κατοίκου της Αλεξάνδρειας προσμετρώνται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο με τα δημοτικά τέλη και την ψήφο ενός κατοίκου του Αράχου, της Αγκαθιάς, της Ξεχασμένης ή του Σχοινά.

Αυτά για αρχή. Περισότερα εν καιρώ…