Κατηγορίες
Γκυρίνης Παναγιώτης δήμαρχος Αλεξάνδρειας Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας Μπρουσκέλης Νίκος

Γκυρίνης στο Δ.Σ.: «Το ασθενοφόρο παραμένει στο Κ.Υ. Αλεξάνδρειας»

dimotsymv 20150610Συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης 10 Ιουνίου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Κατά τη συνεδρίαση συζητηθήκαν διάφορα θέματα και δόθηκαν απαντήσεις σε ερωτήματα δημοτικών συμβούλων, τόσο από τον δήμαρχο Π. Γκυρίνη όσο και από άλλα μέλη της διοίκησης.

Ένα σημαντικό για την περιοχή μας θέμα – θέμα πραγματικά ζωής ή θανάτου – που συζητήθηκε ήταν αυτό του ασθενοφόρου του ήδη υποβαθμισμένου Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας. Αναφορά έγινε με αφορμή και ερώτηση που προηγήθηκε αλλά και λόγω της επίσκεψης του δημάρχου και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη στα γραφεία της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας.

Όσον αφορά το ασθενοφόρο, ο δήμαρχος ανέφερε πως το πρόβλημα δεν είναι το ασθενοφόρο αλλά το προσωπικό με το οποίο αυτό θα κινείται. Γιατί υπάρχει πρόβλημα με τη στελέχωση, όχι με το ασθενοφόρο ως όχημα – το οποίο παραμένει στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας.

gyrinis dimotiko symvoulio 20150610Σχετικά με τη συνάντηση με τον διοικητή της ΥΠΕ Γιώργο Κίρκο και με τον υποδιοικητή Αγάπιο Γαβριηλίδη, ο δήμαρχος είπε πως συζήτησαν θέματα αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας και των αγροτικών ιατρείων του Δήμου.

Αυτό που ανέφερε ο δήμαρχος είναι πως αυτή τη στιγμή, λόγω της οικονομικής κατάστασης, πολλά θέματα έχουν πάει πίσω ως προς την αναβάθμιση των υγειονομικών υπηρεσιών της χώρας. Είπε όμως πως έγινε αποδεκτή η πρόσκληση του να επισκεφτεί εντός του επόμενου 10ήμερου ο Γ. Κίρκος το Κ.Υ. Αλεξάνδρειας και αγροτικά ιατρεία του Δήμου, ώστε να αποκτήσει από κοντά άποψη για τις υφιστάμενες υποδομές, τη λειτουργία τους και την αναγκαιότητα αναβάθμισής τους.