Κατηγορίες
βουλευτές Καρασαρλίδου Φρόσω

Για τον οδικό άξονα Σκύδρα – Νάουσα – Πατρίδα – Εγνατία ενημερώθηκε η Φ. Καρασαρλίδου

karasarlidouvouliΕπίσκεψη στις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε την Τρίτη η βουλευτής του νομού μας Φρόσω Καρασαρλίδου με σκοπό να ενημερωθεί και να πληροφορηθεί για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον οδικό άξονα Σκύδρα – Νάουσα – Πατρίδα – Εγνατία, ένα έργο τεράστιας σημασίας για την περιοχή, που όμως καρκινοβατεί.

Η βουλευτής συναντήθηκε με τον υπεύθυνο υπηρεσιακό παράγοντα ο οποίος της έκανε μια ενδελεχή ενημέρωση για το έργο. Ένα έργο που χωρίζεται σε τρία τμήματα και για την ώρα μόνο το κομμάτι ΣΣΝ – Πατρίδα είναι σε εξέλιξη, με κίνδυνο όμως να υπάρξει νέα εμπλοκή λόγω προσωρινής διακοπής της χρηματοδότησης.
Για το τμήμα Πατρίδα – Εγνατία υπάρχει ήδη η εγκεκριμμένη από όλους τους εμπλεκόμενους Δημόσιους φορείς προκαταρκτική μελέτη  που προβλέπει “κούμπωμα” του δρόμου στη Μέση και απομένει η ανάθεση της  σύνταξης της οριστικής μελέτης, ώστε το έργο να είναι ώριμο για το επόμενο ΕΣΠΑ. Για το τμήμα ΣΣΝ – Σεβαστιανά έχει ολοκληρωθεί μεν η σχετική μελέτη και απομένει ο διαγωνισμός για την κατασκευή του έργου.

Επίσης για το τμήμα της σύνδεσης Κόμβου Μονοσπίτων-Νάουσα, έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και μένει να προχωρήσουν οι προβλεπόμενες απαλλοτριώσεις και η δημοπράτηση κατασκευής του έργου.

Η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου θα επιδιώξει άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών κ. Σταθάκη ώστε να συνεχιστεί η χρηματοδότηση του τμήματος Νάουσα – Πατρίδα και να εξεταστεί η δυνατότητα ένταξης των υπολοίπων τμημάτων στο νέο ΕΣΠΑ.