Κατηγορίες
αθλητικά

ΓΑΣ Αλεξάνδρεια: απολογισμός των αγώνων μίνι-βόλει

volley2015060709001Την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας πραγματοποιήθηκε τουρνουά μίνι βόλεϊ της Ε.Σ.ΠΕ.Μ. για την περίοδο 2014-15.

Την επιμέλεια και την οργάνωση της εκδήλωσης είχαν αναλάβει οι παράγοντες της τοπικής ομάδας του Γ.Α.Σ. «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ», σε συνεργασία με την Ε.Σ.ΠΕ.Μ., και την Κ.Ε.Δ.Α. Αλεξάνδρειας .

Οι αγώνες διεξήχθησαν τελικά με τη συμμετοχή περισσότερων από 250 αθλητριών και αθλητών (συνολικά ογδόντα 84 ομάδες), σε 20 γήπεδα που στήθηκαν για το σκοπό αυτό στο οδόστρωμα της οδού Δ.Δ. Βετσοπούλου στο κέντρο της πόλης.

Οι αθλητές και αθλήτριες που παρέμειναν παρά τις δύσκολες αρχικά καιρικές συνθήκες και συμμετείχαν τελικά στο τουρνουά προέροναται από 10 συλλόγους της Κεντροδυτικής Μακεδονίας, τους: 1. ΑΙΑΣ Κιλκίς, 2. ΑΚΑΔΗΜΙΑ Κρύας Βρύσης, 3.ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ Σκύδρας, 4. ΒΑΦΥΡΑΣ Δίου, 5. Γ.Α.Σ. Μελίκης, 6. ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Γιαννιτσών, 7. ΜΙΛΩΝΑΣ Γιαννιτσών, 8. ΝΙΚΗ Αιγινίου, 9. ΠΟΣΕΙΔΩΝ Βεροίας, και 10. ΓΑΣ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ», αγωνίστηκαν σε τρείς (3) κατηγορίες- επίπεδα, σύμφωνα με το αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΕΟΠΕ. Στο επίπεδο Γ, γεννημένοι 2003-2004 όπου και συμμετείχαν οι περισσότερες ομάδες. Στο Επίπεδο Β, γεννημένοι 2005-2006 και στο Επίπεδο Α, γεννημένοι το 2007-2008. Πολυπληθέστερες συμμετοχές ήταν των ομάδων του Ποσειδώνα Βέροιας (16) και του Μίλωνα Γιαννιτσών (13) ενώ εντύπωση δημιούργησε και η μαζική – οργανωμένη συμμετοχή του Αίαντα Κιλκίς όπου όλοι οι γονείς συνόδευαν τα παιδιά τους.

volley2015060704001Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και την παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Γκυρίνης Παναγιώτης, ο αντιδήμαρχος κ. Ναλμπάντης Κων/νος, Δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι , αρκετοί παράγοντες Σωματείων καθώς και πάρα πολλοί γονείς των παιδιών. Επίσης παρόντες ήταν όλοι οι προπονητές των ομάδων (Αθανασιάδου Μ., Βασιλακάκη,, Τσαγκαλίδης, Συλλέκτη, Καφετζάκη, Λουκάς, Μανώλης, Σεραϊδης, Τζούρος, κλπ) οι οποίοι μετακινούνταν συνεχώς από γήπεδο σε γήπεδο για να παρακολουθήσουν και να συντονίσουν τις προσπάθειες των παιδιών, με πρώτη την αειθαλή κ. Αθανασιάδου Μαρία (προπονήτρια των τμημάτων υποδομής της Νίκης Αιγινίου), η οποία εξέπληξε τους πάντες με την ενεργητικότητα της.

Από τους διοργανωτές μοιράστηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες μικρούς αθλητές και αθλήτριες, όπως και στους συνοδούς των ομάδων, σάντουιτς, χυμοί και νερά.

Το γεγονός ότι η διοργάνωση, παρά τα αρχικά προβλήματα που δημιούργησε ο καιρός με συνέπεια την αποχώρηση των ομάδων του Ζαφειράκη Νάουσας και του Πάνθεον Λιτοχώρου, και την καθυστερημένη έναρξη κατά μισή ώρα, ώστε να σταματήσει η βροχή και αποκατασταθούν τα προβλήματα στα γήπεδα, τελικά διεξάχθηκε χωρίς άλλα προβλήματα, αφήνοντας όλους όσους ενεπλάκησαν στις διαδικασίες πλήρως ικανοποιημένους, αφού οι διοργανωτές κατάφεραν με το χαμόγελο να αντιμετωπίσουν ζητήματα – όπως του επαναπροσδιορισμού του προγράμματος, του καθαρισμού των νερών από το οδόστρωμα κλπ – και οι συμμετέχοντες αθλητές και προπονητές να ανταμειφθούν για την υπομονή και το κέφι με το οποίο αντιμετώπισαν την κατάσταση, παίζοντας τελικά περισσότερους αγώνες από αυτούς που υπήρχαν στον αρχικό σχεδιασμό, αφού το επέτρεψαν οι καιρικές συνθήκες (ήπιος καιρός – συννεφιά) και το επέβαλε ο μεγάλος αναλογικά αριθμός των γηπέδων, για παράδειγμα τα μικρά έπαιξαν περισσότερους από 5 αγώνες ενώ και οι μεγάλες ομάδες περισσότερους από τρείς.

volley2015060702001Η πετυχημένη – κατά γενική ομολογία διεξαγωγή – του τουρνουά «επιβάλλει» να εκφράσουμε τις ευχαριστίες όχι μόνο προς τους υπεύθυνους συνδιοργανωτές αλλά ξεχωριστά προς:

α. στην ομάδα εθελοντών γονέων της Αλεξάνδρειας οι οποίοι συντονισμένα από τα χαράματα της Κυριακής συνέβαλαν στον καθαρισμό του χώρου, την κατασκευή και διαγράμμιση των γηπέδων,

β. στον Διοικητή του Α.Τ. Αλεξάνδρειας, που διέθεσε το προσωπικό του τμήματος για την πεζοδρόμηση και το άδειασμα από Ι.Χ. του κεντρικότερου δρόμου της πόλης.

γ. στους εθελοντές διαιτητές – αθλήτριες του ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ και γονείς που υπομονετικά είχαν το κουράγιο να αντιμετωπίσουν τη ζωντάνια και την ενεργητικότητα των μικρών αθλητών.

δ. στους προπονητές Βασιλακάκη Μαρία και Τσαγκαλίδη Επαμεινώνδα που οργάνωσαν την ομάδα των παιδιών – διαιτητών.

ε. στους χορηγούς που στήριξαν την προσπάθεια ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να δοθούν τα σάντουιτς, οι χυμοί, τα νερά και να υπάρχει η ικανοποιητική ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης – και ιδιαίτερα στο συντονιστή αυτής της προσπάθειας κ. Παπαδήμα Γιώργο όπως και τον Εμπορικό Σύλλογο Αλεξάνδρειας που αγκάλιασε ένθερμα την προσπάθεια προβολής της πόλης μας. Οι χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι : 1. Ουζερί ΜΕΖΕ-ΜΕΖΕ, 2. TRAFFIC all day bar, 3. Κρεοπωλείο ΤΟΛΗΣ, 4. SALA sport café, 5. ΜΕΖΖΟ all day bar, 6. Μπουγάτσα ΨΗΣΕ ΜΟΥ ΤΗ ΜΕΡΑ, 7. ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ – ΠΑΓΚΑΚΟΥ Ηλεκτρικά, 8. ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ Ενδύματα – Υποδήματα, 9. ΤΡΕΒΛΑΣ μάρκετ, 10. ΓΚΛΑΒΙΝΑΣ Αρτοζαχαροπλαστείο, 11. ΣΗΜΕΙΑ & ΚΡΕΑΤΑ Κρεοπωλείο, 12. ΜΑΣΑ-ΜΠΟΥΚΑ fast food, 13. TROCADERO café, 14. MOII café. 15. ΠΑΥΛΟΥ ΔΗΜΟΣ Ανταλλακτικά, 16. ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΚΟΤΣΗΣ, 17. ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΜΟΥ, 18. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ foto-center, 19. ΤΑΤΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Εκτυπώσεις, 20. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ Υγραέρια 21. ΟΑΣΙΣ Μπουγάτσα 22. GARDEN café.

afisavolley20150607Επίσης προς όλα τα τοπικά ιστολόγια (blog’s) που πρόβαλαν και κάλυψαν όλες αυτές τις μέρες τις διαδικασίες για την προετοιμασία και πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης έγινε και η κλήρωση για τη λαχειοφόρο αγορά του τμήματος και το αποτέλεσμα της κλήρωσης ανέδειξε ως τυχερούς: τον κάτοχο του αριθμού 1867 που κερδίζει ένα ποδήλατο και τον κάτοχο του αριθμού 594 που κερδίζει ένα tablet.

Και στο τέλος να συγχαρούμε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο τουρνουά και να ευχηθούμε σε αυτά να πετύχουν στις αθλητικές τους φιλοδοξίες και στα όνειρα τους αντιμετωπίζοντας τη ζωή με χαμόγελο.

Με νωπές ακόμα τις φωνές των παιδιών στα αυτιά μας, τα χαμόγελά τους και τη λάμψη των ματιών τους ως τελική εντύπωση δεν μπορούμε παρά να πούμε: ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ