Κατηγορίες
παιδεία Πλατύ

Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση του ΓΕΛ Πλατέος στους αποφοίτους του έτους 2014/2015

platlapf1Τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015 το Γενικό Λύκειο Πλατέος, κόντρα στα capital control, δημοψηφίσματα και όλες τις άλλες δύσκολες στιγμές, αποχαιρέτησε τους απόφοιτους της Γ΄ τάξης διοργανώνοντας, κάτω από τα δέντρα της αυλής του σχολικού συγκροτήματος, μία σεμνή εκδήλωση στην οποία μαθητές (απόφοιτοι πλέον), καθηγητές, Σύλλογος Γονέων και ο Διευθυντής του σχολείου αναπολώντας τα τρία τελευταία χρόνια και τις ανέμελες στιγμές τους έκλεισαν το κεφάλαιο «σχολικά θρανία» για τους νέους μας που πλέον ανοίγουν τα φτερά για άλλες πολιτείες με την ελπίδα ότι αυτοί με το χαμόγελό τους θα έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τις καταστάσεις .

Στους μαθητές αυτούς, ο Διευθυντής, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων του Γενικού Λυκείου Πλατέος εύχονται «Πολλά χαμόγελα στην ζωή τους», όπως και στις συναδέλφισσες εκπαιδευτικούς, τη φιλόλογο κ. Γιάγκα Σοφία και την οικονομολόγο κ. Αγιάσογλου Κωνσταντινιά που «κατέθεσαν τα πνευματικά τους όπλα» βγαίνοντας στη σύνταξη να «είναι γερές και να απολαμβάνουν την αποστράτευση τους».

Στη τελετή δόθηκαν στους αποφοίτους οι απολυτήριοι τίτλοι, ένα CD με φωτογραφίες από διάφορες στιγμές και ένα λεύκωμα.

platlapf2

Η εκδήλωση συμπληρώθηκε με το παραδοσιακό ψήσιμο – τα σουβλάκια ήταν χορηγία του «Αλεξάνδρειον Μέλαθρον» του κ. Παπαδόπουλου – όπως και τα διάφορα εδέσματα, τα αναψυκτικά και η αρκετή μπύρα (προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων) που τοποθετήθηκαν στα θρανία-τραπέζια, βοήθησαν σημαντικά για να κλείσουν τα τρία χρόνια χαλαρά και με όλες τις ευχάριστες στιγμές να ανακαλούνται στις συζητήσεις μεταξύ μαθητών και καθηγητών. Οι «μαθητές !!!» Τερζίδης Ιωακείμ με το ακορντεόν και το νταούλι, Μαλογιάννης Δημήτρης με το κλαρίνο και Σωτηράκη Νίκη με τις μιμήσεις καθηγητών και μαθητών συμπληρώνοντας τη γιορτή έδωσαν τον τόνο αισιοδοξίας, το γέλιο και την ελπίδα για το καλύτερο αύριο.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση και αποσπάσματα από το Λεύκωμα με τις ευχές των καθηγητών που δόθηκε στα παιδιά

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ! ! !

platlapf3

platlapf4

platlapf5

platlapf6

platlapf8

platlapf9

platlapf10

platlapf11

platlapf12

platlapf7

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΑΣ
– « Πιάνω να ζωγραφίσω τα παιδιά μες την πλατεία, σα να ‘ταν όπως πρώτα κι όπως θα ‘θελα – Μα όλα αλλάζουν και το χέρι μου αρπάζουν . . . αλλάξανε τα χρώματα . . . άμα δεν είναι όπως τα θες δεν έχεις λόγους κι αφορμές – δεν κάνεις βήμα . . .» (Σωκράτης Μάλαμας «τα παιδιά μες την πλατεία»)

«Η μέρα φεύγει – ποιος την κλέβει, ήξερα μα ξέχασα – όσοι δουλέψαν κι όσοι παιδέψαν τα λερωμένα πέταξαν. Κι εσύ αποσπερίτη μου του δειλινού ταιριάζεις … (Θανάσης Παπακωνσταντίνου «Αποσπερίτης»)

« . . .Τους ανθρώπους της ζωής μου θα ‘θελα να τους κρατήσω . . . Τα αγρίμια, τους αγγέλους και τους πιο κανονικούς. . . . Και μου βγαίνουν πάντα λίγοι ή μου βγαίνουνε πολλοί σε ένα μέτρημα που ανοίγει την παλιά μου την πληγή . . . » (Νατάσα Μποφίλιου «το μέτρημα» – μουσική Θέμης Καραμουρατίδης)

Ταξιδεύοντας στη ζωή θα αισθανθείτε, θα δείτε, θα μάθετε, θα χαρείτε, θα πονέσετε, θα παλέψετε, θα κουραστείτε . . . και τελικά . . . θα μεγαλώσετε ! ! ! . . .

Για εμάς όμως, τους καθηγητές σας, θα είστε πάντα παιδιά – τα καλύτερα παιδιά – που θα δουλέψουν, θα κουραστούν για να αλλάξουν τον κόσμο.

Σε αυτή την πορεία προς το μέλλον, το ταξίδι στο παρελθόν και στα αγαπημένα πρόσωπα των μαθητικών σας χρόνων να σας στηρίζει, ώστε να κερδίσετε τα όνειρα σας.

Τύχη Καλή στη ΖΩΗ ΣΑΣ.

Θεοδωρακόπουλος Πρόδρομος – Διευθυντής

– Επειδή «Δεύτερη ζωή δεν έχει, όπως λέει και ο Ελύτης, προσπαθήστε αυτό το Μεγάλο Δώρο της Ζωής να το εκτιμήσετε και να το αξιοποιήσετε, όπως του αξίζει . . . αλλά πάντα με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ . . . Προσωπικά νιώθω πολύ Τυχερή, γιατί είστε ΕΣΕΙΣ οι ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΥ . . . αλλά να ξέρετε πως έχετε την ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ στην καρδιά μου . . .

Σοφία Γιάγκα – Φιλόλογος

– «Φεύγετε κι εσείς! ! ! Άντε πάμε γι άλλα . . . Για τα καλύτερα . . . » Δαφνούδη Χρύσα – Αγγλικών

– « Ο αποχαιρετισμός είναι διαδικασία, όχι γεγονός. Το συνειδητό «αντίο» ανοίγει το δρόμο, και αφήνει πίσω του τη θλίψη που είναι φίλη. Ό,τι κι αν κάνεις, τίμησέ το με όλη σου τη συνειδητότητα. Όταν τιμάς τη ζωή που έζησες, θα έλθει κι αυτή με τη σειρά της να σε τιμήσει . . . Καλή τύχη!!!»

Παπαζήσης Γρηγόρης – Πληροφορικής

– « . . . Καλή τύχη ! ! ! » Παύλου Διονύσης – Φιλόλογος (Star Alexis)

– « Σας εύχομαι να σκέφτεστε ελεύθερα τις προσωπικές και επαγγελματικές σας επιθυμίες και να τις πετύχετε. Να είστε γεροί, τυχεροί, εργατικοί με υπομονή και επιμονή . . . » Γιώτα Ανδριάκαινα – Οικονομολόγος

– Κι αν δεν μπορείς να κάμεις τη ζωή σου όπως την θέλεις, Τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις μες την πολλή συνάφεια του κόσμου, μες στες πολλές κινήσεις και ομιλίες Μην την εξευτελίζεις πηγαίνοντας την, γυρίζοντας συχνά κ΄ εκθέτοντάς την στων σχέσεων και των συναναστροφών την καθημερινή ανοησία, ως που να γίνει σα μια ξένη φορτική ( «Όσο μπορείς» Κ. Καβάφης )

Κυριακίδου Ραχήλ – Θεολόγος

v « Τα εύκολα τελείωσαν, τα δύσκολα ξεκινάνε. Κρατήστε όλα τα καλά από το σχολείο για να σας οδηγήσουν σε κάθε επιτυχία. Καλή συνέχεια ! ! ! ».
Προδρομίδης Αναστάσιος – Μαθηματικός

– «Σας εύχομαι να είναι ανοιχτοί οι δρόμοι της ζωής σας και να ζήσετε σε καλύτερες εποχές από τη σημερινή . . .»

Αγιάσογλου Κωνσταντινιά – Οικονομολόγος

– «Στο STAR WARS (Episode 4), ο Obi Wan Kenobi λέει στο νεαρό Luke: « May the force be with you » Η Δύναμη είναι μέσα σε όλους σας. Με τη βοήθεια της μπορείτε να καταφέρετε τα πάντα. Αρκεί να το πιστέψετε . . .». Νακίτσας Παντελής – Φυσικός

– «Ένας κύκλος της ζωής σας ολοκληρώθηκε. ένας άλλος μεγαλύτερος τώρα ξεκινά . . . Οι ευχές μας σας συνοδεύουν ! ! ! Καλή αρχή ! ! ! » Καπετάνου Μαριάννα – Φιλόλογος

– «Σας εύχομαι από τα βάθη της ψυχής μου, η ζωή σας να αποτελεί μια συνεχή κι αδιάκοπη επιβεβαίωση των προσδοκιών σας. Είμαι σίγουρος ότι θα επιστρατεύσετε την εργατικότητα, τη φαντασία, την κρίση, την ευγένια και το ήθος που σας διακρίνει για να πιάσει η ευχή μου ! ! ! » Πλατσάς Φιλοκτήμων – Μαθηματικός

– «Ήρθε λοιπόν η ώρα κι αποχαιρετάτε το γνώριμο χώρο του σχολείου. Μαζί του αποχαιρετάτε την ανεμελιά της εφηβείας και ξεκινάτε το ταξίδι προς την ενήλικη ζωή. Το σχολείο σας έδωσε ευκαιρίες, αξίες, εφόδια – καιρός να τα αξιοποιήσετε. Καλή συνέχεια ! »

Φράγκου Δόμνα – Φιλόλογος

– «Μετά τα δύσκολα της σχολικής ζωής καιρός να δείτε και τα εύκολα της άλλης ζωής»

Γκακίδης Γιάννης – Γυμναστής

– «Σας εύχομαι επιτυχίες, υγεία και ευτυχία στη ζωή σας» Χρηστίδης Βασίλειος – Μαθηματικός

-«Εύχομαι να μη σταματήσετε ποτέ να ονειρεύεστε και να αγωνίζεστε να κάνετε τα όνειρα σας πραγματικότητα ! ! !.» Πετρενίτη Λένα – Φιλόλογος

– Σ’ αυτό το ταξίδι, το ολιγόμηνο, προς τις εξετάσεις και στην ενηλικίωση, προσπάθησα να
σταθώ δίπλα σας σαν δεύτερος γονέας θωρακίζοντάς με γνώσεις και αξίες την προσωπικότητα σας. Με τις καλύτερες ευχές για επιτυχίες στα προσωπικά σας σχέδια και μια ζωή γεμάτη με ευτυχία και πολλά-πολλά χαμόγελα . . .» Ντέλλας Δημήτριος – Μαθηματικός

– «Καλή συνέχεια με χαμόγελο, αισιοδοξία, ανθρωπιά, γενναιοδωρία και αλληλοστήριξη. Διεκδικήστε τα όνειρα σας με εντιμότητα και επιμονή. Η ζωή ανοίγεται μπροστά σας . . .»
Παπαναστασίου Κωνσταντίνα – Μηχανικός

– «Ταξιδιάρες ψυχές . . . Καλή συνέχεια». Μπεσιρόπουλος Απόστολος – Βιολόγος

-« Σας εύχομαι «το κρυφό πηγάδι της ψυχής σας να αναβλύσει και να τρέξει κελαρύζοντας προς τη θάλασσα και ο θησαυρός του απείρου βάθους σας να αποκαλυφτεί στα μάτια σας». Η αυτογνωσία και η δημιουργικότητα ας είναι παντοτινοί σας σύντροφοι, ώστε τα λόγια του ποιητή Χαλίλ Γκιμπράν να γίνουν πράξη σε ‘σας. Το χαμόγελο και η αισιοδοξία να σας συνοδεύουν πάντα. Ειλικρινά χαρούμενος που ζήσαμε μαζί, τρία γεμάτα χρόνια . . . »
Δήμου Γεώργιος – Φυσικός