Κατηγορίες
Ημαθία

ΑΝΗΜΑ: Οι Γαστρονομικές Περιπλανήσεις και ο Πολιτισμός των γεύσεων…

anhma20150608-1«Ένα γευστικό κομμάτι Ευρώπης – A yummy slice of Europe»

Το Δίκτυο συνεργασίας MEDEAT συμμετείχε στην Έκθεση Τουρισμού Β-Travel, που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 13-16 Νοεμβρίου στη Βαρκελώνη που πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα από 17-19/4/2015.

Η συμμετοχή του «MedEat», είχε στόχο έχει την παρουσίαση των γαστρονομικών διαδρομών και σχετικών τουριστικών πακέτων, κοινή προβολή και προώθηση της τοπικής γαστρονομίας, των τοπικών προϊόντων αλλά και γενικότερα του πολιτισμού των γεύσεων.

anhma20150608-2Πραγματοποιήθηκαν γαστρονομικά εργαστήρια με τη συμμετοχή ειδικού κοινού στους οποίους οι δύο σεφ και οι βοηθοί τους που συμμετείχαν στην αποστολή (ο κος Παλησίδης Γιώργος με βοηθό τον κ. Αλατσίδη Μπάμπη για την περιοχή της Βόρειας Ελλάδας και ο κος Σουλτάτος Λευτέρης με βοηθό την κα Κολοβού Γεωργία εκπροσωπώντας την περιοχή της Κρήτης) ετοίμασαν μενού, αξιοποιώντας και παντρεύοντας τα τοπικά προϊόντα που παράγονται στις περιοχές της Φλώρινας, Κοζάνης, Ημαθίας, Κιλκίς, Ηρακλείου, Λασιθίου και Χανίων, τα οποία προσφέρθηκαν στους συμμετέχοντες, συνοδευόμενα από τοπικούς οίνους που οι εκπρόσωποι από τις Αναπτυξιακές είχαν φροντίσει να έχουν στο περίπτερο.

Η ΑΝ.ΗΜΑ. Α.Ε. ευχαριστεί θερμά τις επιχειρήσεις της Ημαθίας που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και προσέφεραν τα προϊόντα τους (τοπικούς οίνους, τυροκομικά προϊόντα, γλυκά κουταλιού κ.ά) τα οποία αποτέλεσαν μέρος ή συνόδευαν το κύριο μενού.

—-

anhma20150608-3Πραγματοποιήθηκε στην Τροπέα της Καλαβρίας της Ιταλίας το τελικό Συνέδριο παρουσίασης των αποτελεσμάτων του διακρατικού σχεδίου «Γαστρονομικές περιπλανήσεις και ο Πολιτισμός των Γεύσεων» – MEDEAT στις 22-23 Μαΐου 2015.

Παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Π. LEADER της ΑΝ.ΗΜΑ. Α.Ε. κος Τεληγιαννίδης Θεόφιλος, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό ενώ ο κος Μάντσιος Δημήτριος, μέλος της Ε.Δ.Π. LEADER, ο οποίος παρουσίασε την υλοποίηση της α΄ φάσης της Εκπαιδευτικής Δράσης που η ΑΝ.ΗΜΑ. Α.Ε. υλοποίησε σε σχολεία της περιοχής παρέμβασης της Προσέγγισης LEADER το 2013.

Στο συνέδριο παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των εταίρων Αναπτυξιακών από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Πορτογαλία και την Ιταλία, καθώς και εκπρόσωποι Φορέων (Περιφερειών, Δήμων, Μ.Μ.Ε.). Η φιλοξενούσα Αναπτυξιακή εταιρία, πραγματοποίησε επίσης εκπαιδευτική εκδρομή για τους συνέδρους σε διαδρομή που εντάσσεται στο πρόγραμμα.