Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια πολιτισμός - παράδοση - ψυχαγωγία

Αλεξάνδρεια: εκδήλωση του «Ελληνότοπου» με ομιλητή τον Σαρ. Καργάκο

karagakosalexandria20150613Προσκεκλημένος του Ιστορικού και Πολιτιστικού εργαστηρίου Αλεξάνδρειας & Περιχώρων «Ο Ελληνότοπος» βρέθηκε χθες στην Αλεξάνδρεια ο ιστορικός και συγγραφέας Σαράντης Καργάκος.

Ο συγγραφέας ήταν ο κεντρικός ομιλητής – εισηγητής σε εκδήλωση (η οποία τελούσε υπό την αιγίδα της ΚΕΔΑ) που έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας και το θέμα της ήταν «Μέγας Αλέξανδρος ο άνθρωπος που νίκησε τον χρόνο (Το ενδεχόμενο της ανασκαφής της Αμφίπολης)».

Πολλοί ήταν οι συμπολίτες μας που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. Παρά τα όσα ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες από μερίδα συμπολιτών μας (για την επιλογή από τον «Ελληνότοπο» του Καργάκου ως ομιλητή, λόγω διαφόρων θέσεων που κατά καιρούς έχει αναπτύξει και που πολλοί χαρακτηρίζουν και ως ακραίες), η αίθουσα γέμισε ενώ ο εισηγητής με την παραστατική του αφήγηση και τις αναφορές του στον Αλέξανδρο κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων.

Κατά την εκδήλωση από μέλη του Εργαστηρίου «Ελληνότοπος» δόθηκαν στον προσκεκλημένο δώρα, ένα κατσούλι και μια πλακέτα με αναπαράσταση της μάχης της Ισσού καθώς επίσης και βιβλία που έχουν συγγραφεί από τοπικούς ιστορικούς (με αναφορά στην Αλεξάνδρεια και στο Ρουμλούκι) ενώ στο τέλος ο καλεσμένος υπέγραψε βιβλία και συνομίλησε με αρκετούς θεατές.