Κατηγορίες
επικαιρότητα

Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής

pirkagia 150617 Komitsa1Υπό πλήρη έλεγχο ετέθη από νωρίς σήμερα το πρωί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής (Κομίτσα). Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας πραγματοποίησε αυτοψία σε όλη την περίμετρο των 12 χιλιομέτρων της πυρκαγιάς, όπου διαπιστώθηκε ότι όλες οι εστίες είναι υπό πλήρη έλεγχο.

Ο κ. Τζιτζικώστας παρέμεινε στην περιοχή της φωτιάς όλη τη νύχτα και το πρωί συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργο, το Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, Αρχιπύραρχο Ιωάννη Βασιλειάδη και τους Περιφερειακούς Συμβούλους Κεντρικής Μακεδονίας Κατερίνα Ζωγράφου και Στέλιο Βαλιάνο πραγματοποίησαν αυτοψία, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι όλες οι εστίες ελέγχονται.

Σε όλη τη διάρκεια της νύχτας 170 πυροσβέστες με 40 οχήματα επιχειρούσαν στα μέτωπα, με τη συνδρομή εθελοντών, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας συνέδραμαν και εναέρια μέσα, ενώ η δύναμη των πυροσβεστών έφτασε στα 240 άτομα και τα 53 οχήματα.

«Ευχαριστώ όλες τις δυνάμεις πυρόσβεσης και τους εθελοντές, που συμμετείχαν με επιτυχία στο έργο της κατάσβεσης. Ευχαριστώ επίσης τους πυροσβέστες από τις τέσσερις Περιφέρειες εκτός Κεντρικής Μακεδονίας (Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης) για την πολύτιμη βοήθειά τους. 150617 Komitsa2Το παρήγορο είναι ότι πέρα από τα περίπου 5.500 στρέμματα εκτάσεων που κάηκαν, δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές, ζωικό κεφάλαιο, περιουσίες, κατοικίες ή ξενοδοχειακές μονάδες, λόγω της άμεσης κινητοποίησης όλων των εμπλεκομένων. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήταν από την πρώτη στιγμή παρούσα στο μέτωπο της φωτιάς και διέθεσε, εκτός του ανθρώπινου δυναμικού και μηχανήματα για να περιοριστεί το μέτωπο. Θεωρώ ότι ανταποκριθήκαμε ικανοποιητικά, λόγω του υψηλού βαθμού ετοιμότητας που διαθέτουμε», επισήμανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, σε δηλώσεις του μετά το τέλος της αυτοψίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος, τόνισε ότι «η πυρκαγιά στην Κομίτσα απέδειξε τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας που υπάρχει στην Κεντρική Μακεδονία για την αντιμετώπιση των φαινομένων της αντιπυρικής περιόδου. Ελπίζουμε να μην έχουμε ανάλογα φαινόμενα το φετινό καλοκαίρι, αλλά σε κάθε περίπτωση οι υπηρεσίες μας θα είναι σε απόλυτη ετοιμότητα για να τα αντιμετωπίσουν. Συνιστώ σε όλους προσοχή, ειδικά τις ημέρες που οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών. Σε κάθε περίπτωση όταν κάποιος εντοπίσει φωτιά παρακαλείται να ειδοποιεί τις αρμόδιες υπηρεσίες της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας, ώστε η επέμβασή μας να είναι έγκαιρη και αποτελεσματική».