Κατηγορίες
Βεσυρόπουλος Απόστολος βουλευτές

Απ. Βεσυρόπουλος (Ημαθίας – ΝΔ): “Οι αυτοσχεδιασμοί και οι τραγικοί ερασιτεχνισμοί της κυβέρνησης συνεχίζονται”

vesiropoulos_VOULIΟ υπεύθυνος του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής της Ν.Δ. και Βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος και ο υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλης Οικονόμου, έκαναν την ακόλουθη δήλωση με αφορμή τη διάταξη που προωθεί η κυβέρνηση για την υποθήκευση περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών των Ταμείων, ακόμα και αν έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων:

«Οι αυτοσχεδιασμοί και οι τραγικοί ερασιτεχνισμοί της κυβέρνησης συνεχίζονται. Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας για τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, περιέχεται διάταξη στο άρθρο 17, που προβλέπει την υποθήκευση ακινήτων και περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών των Ασφαλιστικών Ταμείων, ακόμα και αν έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Είναι σαφές, ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί πρόκριμα και ενδέχεται να εφαρμοστεί και για τους οφειλέτες του δημοσίου.

Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα αντί να αυτοσχεδιάζει και να εξαπατά τους πολίτες, οφείλει να πράξει το αυτονόητο:

-Να διαχωρίσει τις περιπτώσεις των οφειλετών, σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, ανάλογα με τα ποσά που οφείλουν.

-Να υπάρξει διαφορετική αντιμετώπιση για τους μεγαλοοφειλέτες. Αυτούς που πραγματικά είναι οι απόλυτα ευνοημένοι της ρύθμισης των 100 δόσεων.

Απέναντι σε αυτούς οφείλει να αυστηροποιήσει το πλαίσιο, σε περίπτωση ασυνέπειας και μη καταβολής των δόσεων της ρύθμισης».